Zašto si neproduktivna nakon stanke za ručak i što možeš napraviti po tom pitanju?

Foto: Nylon
 
SUTRA počinje novi radni tjedan, a ovo će te svakako zanimati.
 
Osjećaš se pospano nakon stanke za ručak s kolegama? Ako je odgovor potvrdan, s tobom je sve u redu. Naime, to je znak kako tvoj unutarnji sat radi kako treba i kako tvoja razina šećera u krvi dobro reagira na hranu, koju si upravo pojela.
 
No, čak i ako se nisi vratila s ručka, popodnevni pad energije je i dalje prirodna stvar, jer je sasvim uobičajeno da želimo zaspati sedam sati nakon buđenja. 
 
Nažalost, tijekom radnog tjedna, većina nas ne može si priuštiti popodnevni spavanac. No, postoji nekoliko savjeta, koji bi ti mogli biti od koristi, i koje možeš poslušati već sutra.
 
1. Jedi u zdravim vremenima
 
Pokušaj izbjegavati to da jedeš u nezdrava vremena. Kasni ručak tako će samo pogoršati tvoju pospanost.
 
2. Prošeći
 
Točnije, prošeći pod pauzom, s obzirom da je to jedino što si možeš priuštiti tijekom radnog dana. To će te razbuditi, povećati razinu tvoje energije, ali i potaknuti tvoju produktivnost.
 
3. Izbjegavaj šećer
 
Šećer može dati privremeni poticaj tvojoj energiji, no zatim slijedi i nagli pad. Drži se cjelovitih žitarica i proteina.
 
4. Pametno biraj stanku za kavu
 
Izbjegavaj ispijanje kave u isto vrijeme, no bilo bi dobro kada bi stanku za svoj omiljeni topli napitak napravila između 9.30 i 11.30, preporučuju stručnjaci. Popodnevno ispijanje kave, može loše utjecati na tvoj san, a to sigurno ne želiš.
 
 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.