Za ovu zeljastu biljku kažu da je najmoćnija od svih

Foto: Promo

KOPRIVA je samonikla biljka koja je prepoznatljiva po svojim srcolikim listovima koji su prekriveni sitnim dlačicama. Upravo te dlačice sadrže mravlju kiselinu zbog kojih nas kopriva ''žari''.

Ako ste ikada na koprivu gledali kao na korov koja vam smeta u vrtu i poželjeli ju iščupati, nemojte! Naši su stari već odavno otkrili njezine pozitivne utjecaje, a Egipćani su ju kultivirali i uzgajali za jelo. Nisu nam bez razloga bake i mame često za upalu mokraćnih puteva davale upravo čaj od koprive. Nerijetko smo isti čaj dobivale i za teške menstrualne tegobe. Ova biljka bogata mravljom kiselinom obiluje i vitaminima C, A, K i B2, sadrži bjelančevine, masti, ugljikohidrate, tanin, karoten, a odlična je u borbi protiv anemije. Kapi od koprive dobar su način jačanja imuniteta, ali i u borbi protiv opadanje kose, kao prirodni diuretik za otpuštanje vode iz organizma te su vrlo korisne u borbi protiv tegoba mokraćnih puteva. Kopriva je zaista čudo od biljke!

Sve biljne suplemente i dodatke prehrani najbolje je uzimati preventivno. Ako određeno stanje već nastupi, isti mogu pomoći u olakšavanju simptoma. Također, važno je pripaziti da kupujete proizvod poznate marke koja se nalazi na europskoj listi odobrenih sastojaka kako biste bili sigurni da se radi o kvalitetnom i učinkovitom sastojku te pripravke koji sadrže samo one sastojke čija je djelotvornost klinički dokazana.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.