Umiremo od želje za novom kolekcijom branda "Roba"

HRVATSKI modni brand "ROBA" predstavio je kolekciju za jesen/zimu 2011./2012. pod nazivom "TO.DIE.FOR.". Ova kolekcija mračnom se atmosferom i minimalističkim, ali odvažnim i ultrašik stilom naslanja na prethodnu DELUXE SS 2011 kolekciju nastalu pod  intenzivnim utjecajem palete recesijskog sivila redefinirajući pojam luksuza današnjice.

Hrvatski brand "ROBA" bilježi nekoliko iznimno uspješnih godina postojanja na domaćoj i internacionalnoj modnoj sceni. Hvale je domaći i internacionalni modni znalci: talijanski "Vanity Fair" uvrstio je "ROBU" u "Top 10 novih svjetskih brandova na koje treba obratiti pažnju", a s njima se složio i utjecajni talijanski poslovni magazin "Milano Finanze". Počast "ROBI" su odali i Britanci, uvrstivši je u prestižni postav popularnog dućana "TopShop" na londonskom Oxford Circusu, čija platforma "EDIT" dva puta godišnje izlaže i promovira najtalentiranije internacionalne modne dizajnere.

Editorijal za novu kolekciju nastao je pod producentskom palicom Andree Buglionea, radio ju je milanski tim modnih stručnjaka: fotografkinja Mara Corsino, stilisti Luciano Parisi i Valentina Airoldi, šminkerica Maura Cocco, frizer Marco Braca, a kao model je poslužila Martine Lervik (Elite Models Milano).

Kolekciju čine tri osnovna elementa: bazični odjevni komadi, minimalno krojene kožne haljine te outwear  izrađen iz kombinacije vune i kože.

Osnovni odjevni komadi poput majica, hlača, topova te kombinezona, izrađenih od najfinijih vunenih i svilenih materijala jednostavnih su i delikatnih krojeva s diskretnim akcentima, poput zanimljivog vratnog izreza/proreza, koji istovremeno ističu siluetu i otkrivanju dijelove naše kože (majice rezane iznad pupka, bljesak dekoltea, leđa ili linije vrata). Njima su suprotstavljeni ključni, karakterističniji komadi kolekcije tzv. outerwear poput predimenzionirane zimske jakne od finog vunenog tkanja i kože, te jakne i sakoi. ROBA posebnu pažnju poklanja kultu malih kožnih jakni koje su posebnim tretmanom, pomacima u kroju i izboru vrste i načina na koji je koža obrađena postale najtraženiji 'it komadi' brenda, odnosno njegovi zaštitni znaci. Ovosezonska je mala crna jakna, za razliku od prijašnjih, priljubljena uz tijelo i ženstvenija s tek pokojim grubljim detaljem poput metalnog zatvarača ili neobrađenog, sirovog ruba.

U kolekciji prevladavaju crna, nekoliko nijansi sive, blijedo ružičasta i boja sljeza, a od materijala tu su najfinija koža, vuna i svila.

Kolekcija ".TO.DIE.FOR FW 2011/12" moći će se kupiti u "ROBA Storeu" u Zagrebu(Preradovićeva 30), rovinjskom butiku "Cheriff and Cherry"(Carera 6) i zadarskom "Mar&Valu"(Don Ive Prodana 3).

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.