Tutorijal za čokoladni souffle s kojim ne možeš pogriješiti

Foto: YouTube Screenshot

VOLIŠ jesti souffle, no uvijek su mislila kako ga je komplicirano pripremiti?

Donosimo super recept i YouTube tutorijal uz koji nema mjesta greškama. Dobar tek!


SASTOJCI:

30 ml mlijeka


15 grama slatkog vrhnja

60 grama tamne čokolade

30 grama čokolade u prahu

45 ml vode

3 jaja (2 žumanjka i 3 bjelanjka)

9 grama soli

75 grama šećera

malo maslaca

POSTUPAK:

1. Namasti posudice za souffle s malo maslaca

2. Obloži s kristalnim šećerom koji će se zalijepiti za maslac.

3. U lonac ulij 30 ml mlijeka i 15 grama slatkog vrhnja i miješaj na srednjoj vatri dok ne zavrije.

4. Skloni lonac s vatre i u mješavinu mlijeka i vrhnja ubaci 60 grama nasjeckane tamne čokolade.

5. Pusti minutu da se čokolada počne otapati u mlijeku i zatim miješaj dok se potpuno ne otopi, a smjesa postane glatka.

6. U smjesu ubaci 30 grama čokolade u prahu.

7. Dodaj 45 ml vode i dobro promiješaj.

8. Lonac sa smjesom stavi na drugi lončić, dopola pun vode i kuhaj na pari dok smjesa ne bude ravnomjerna.

9. Pusti sa strane da se ohladi.

10. Dok se smjesa hladi u drugoj posudi istuci 3 bjelanjka u koje si stavila 9 grama soli te postupno dodaj 75 grama šećera. Tuci dok ne dobiješ čvrsti snijeg.

11. Vrati se na posudu s mlakom čokoladnom smjesom, dodaj 2 žutanjka i dobro promiješaj.


12. 1/3 istučenih bjelanjka stavu u posudu s čokoladnom smjesom i sve dobro promiješaj.

13. Smjesu dodaj preostalim bjelanjcima i još jednom sve dobro promiješaj.

14. Napuni posudice za souffle smjesom do vrha.

15. Peci 13-15 minuta u pećnici na 175 stupnjeva.

I to je to, izvadi posudice iz pećnice, pusti da se desert ohladi, ukrasi šećerom u prahu ili šlagom, po želji.

Kako bi ti sve bilo jasnije, prvo pogledaj ovaj odličan tutorijal:

 

 

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.