Tajne ljepote iz cijelog svijeta

SVAKA zemlja obiluje atraktivnim ženama koje vjeruju u svoje tradicionalne recepte i njima održavaju lijep izgled. Proučili smo kako se njeguju žene u različitim dijelovima svijeta, te vam donosimo neke od njihovih najboljih recepata za ljepotu.

Indija

Poznata je činjenica da Indijke imaju prekrasnu kosu koja je najtraženija i najskuplja kada se radi o ekstenzijama za kosu, ali malo je poznat razlog zbog kojeg je njihova kosa tako gusta i ima predivan sjaj. Njihov tajni recept za lijepu kosu je kokosovo ulje. Indijke nekoliko puta na tjedan zagriju kokosovo ulje, utrljaju ga u kosu i vlasište, te ostave da se upija preko noći.

Francuska

Elegantne Francuskinje gotovo uvijek imaju besprijekoran ten, ali za to nisu zaslužne samo skupe kreme. Francuskinje kod kuće slažu masku od trešanja i šipka koju nanose na lice barem jednom tjedno i puštaju da djeluje desetak minuta. Takva maska obiluje antioksidansima i ten čini blistavim.

Italija

Tamnokose Talijanke ponose se svojim gustim, sjajnim kosama, a način na koji takvu kosu postižu zaista je jednostavan. Ljepotice iz Italije miješaju jogurt sa žlićicom maslinovog ulja i tu smjesu nanose na kosu te ostavljaju da djeluje 15 minuta.

Španjolska

Senzualne Španjolke trebaju svoju kosu održati zanosnom kako bi njome mogle zavoditi, a to postižu prirodnim sokom od brusnice. Miješaju ga sa malo vode i njime ispiru kosu kako bi postigle sjaj.

Čile

U ovoj zemlji žene se pouzdaju u neobičnu ali djelotvornu masku za lice. Smrvljeno grožđe miješaju sa dvije žlice bijelog brašna i tu smjesu nanose na lice poput hranjive maske.

Dominikanska Republika

Ljepotice iz Dominikanske Republike ponose se svojim snažnim i sjajnim noktima koje postižu uz pomoć - češnjaka. Drobljeni češnjak stavljaju u bočicu prozirnog laka za nokte, puštaju mješavinu da odstoji na suncu i zatim tom smjesom mažu nokte. Nije naj mirišljivije rješenje, ali navodno zaista pali.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.