Pet stvari koje nikada ne smijete raditi u garderobama dok isprobavate odjeću

MOŽDA stvarno uživate provoditi vrijeme u garderobama omiljene trgovine s odjećom, ali one nisu vaša wellness oaza. 

Ako pitate zaposlenike takvih mjesta, vjerojatno će vam izdvojiti čak pet stvari koje bi zakonom zabranili, a tiču se isključivo garderoba. Evo koje su to:

"Rezerviranje" kabine

Za vrijeme sezonskih rasprodaja i sniženja gužve u trgovinama odjećom ponekad mogu biti impresivne, a redovi ispred kabina mogli bi vam se činiti kilometarski. Zato pojedinci koji se smatraju osobito mudrima u shopping vode minimalno još jednu osobu. No ako ste pomislili da to rade samo kako bi imali društvo - varate se.

Naime, jednom kada zauzmu kabinu i shvate da im odjeća koju su u nju unijeli ipak ne odgovara, njihov shopping partner može dobiti jedna od ovih dvaju zadataka - čuvanje kabine ili pak traženje odgovarajućih komada odjeće. I to onda traje... I traje... I traje... 

Nemojte ovo raditi. Postoje i drugi ljudi koji čekaju svoj red, a vjerojatno nemaju sve vrijeme ovog svijeta na raspolaganju...

Bacanje smeća u kabini

Možda vam ona nalikuje na gigantsku kantu za smeće, ali garantiramo vam da kabine to nisu.

Ovakvo ponašanje je odraz vaše nekulture kojom pokazujete i nepoštovanje prema trgovcima koji rade u trgovinama te između ostalog moraju skupljati smeće za vama.

Ostavljanje odjeće u kabini

Nije bitno jeste li je ostavili na vješalici, bačenu na pod ili pak složenu na hrpu - stvar je jednako grozna. Većina trgovina svega nekoliko koraka od kabina ima i mjesto gdje možete odložiti odjeću koju će trgovci potom složiti i vratiti na mjesto s kojeg ste ga uzeli. Napraviti korak ili dva stvarno nije teško, a osim što ostavljanjem odjeće u kabini nepotrebno dajete zaposlenicima trgovine dodatan posao, zbunjujete i druge kupce koji nisu sigurni je li kabina slobodna ili ne.

Isprobavanje kupaćeg kostima bez donjeg rublja

Ajme! Iako je ovo pravilo jasno naznačeno u gotovo svim trgovinama, pojedinci ga i dalje uspješno ignoriraju. Nije potrebno naglašavati koliko takvo ponašanje nije higijensko, a osim što može imati posljedice na vaše zdravlje, može imati posljedice i na zdravlje drugih ljudi.

"Zabavljanje" s partnerom u kabini

Čak i ako u garderobi ima dovoljno mjesta za oboje, vašem partneru se stvarno ništa neće dogoditi ako vas pričeka ispred kabine. Ne, on vas ne treba gledati dok isprobavate svu onu odjeću koju ste odabrali. Osim toga, u posebnu kategoriju spadaju oni parovi koji nikako (i nigdje) ne uspijevaju obuzdati strasti. Svi oni koji se slučajno nađu u istoj trgovini stvarno ne moraju slušati kako zvuči dok izmjenjujete slasne poljupce ili još gore dok se gotovo potpuno predajete strastima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.