Može li spavanje u grudnjaku spriječiti da vaše grudi izgledaju "obješeno"?

Foto: Instagram 

BAPSKE priče kažu kako spavanje s grudnjakom uzrokuje to da vaše grudi počinju "padati".

No, s druge strane, jedna od najvećih holivudskih diva svih vremena, Marilyn Monroe, svaku je večer spavala u grudnjaku kako bi upravo to spriječila. Što je istina? Hoće li spavanje s grudnjakom doista imati utjecaj na veličinu, oblik i obješenost vaših grudi te da li bi to moglo imati bilo kakve druge posljedice za vaše zdravlje?

Doktor Seth Rankin otkrio je sljedeće. "Obješene grudi su neizbježna pojava u životu svake žene, kako one stare. Vezivno tkivo koje drži grudi na mjestu, tijekom vremena gubi svoju elastičnost pa se to zato i događa. Još je veća vjerojatnost kako će se to isto dogoditi vašim grudima uslijed raznih čimbenika, kao što su trudnoća i dojenje, pušenje, genetika, dramatično mršavljenje ili debljanje pa čak i visoko intenzivne aktivnosti, koje također mogu igrati ulogu."

Upravo zato, vrlo je teško izmjeriti kakav točno učinak na grudi ima nošenje grudnjaka u krevetu, pored ostalih faktora, koji imaju značajniji učinak.

"Pogledajmo to sa znanstvenog stajališta. Obješenost je uzrokovana gravitacijom. Kada ste u ležećem položaju, njezin učinak gura tkivo dojke natrag prema prsima, a ne dolje prema nožnim prstima. Dakle, nošenje grudnjaka, čija je svrha držati grudi čvrsto gore, apsolutno je suvišno u krevetu, jer su one prirodno stisnute na prsima." No, postoji još jedno pitanje: je li nošenje grudnjaka tijekom noći opasno za naše zdravlje?

"Ako vaš grudnjak često ostavlja tragove na vašoj koži, jer je previše zategnut, njegovo nošenje 24/7 neće dati vašoj koži priliku da se oporavi. Također, oko vaših grudi je važna anatomija - od mišića i žila do limfnih čvorova i živaca. Ako je vaš grudnjak preuzak, to može ograničiti dotok krvi u grudi i okolnim područjima te kočiti vitalnu funkciju sustava za rješavanjem toksičnim tvari iz tijela."

Drugim riječima, vjerojatno je bolje da ne nosite grudnjak dok spavate.
 

 

 

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.