Ljepota iz smočnice: Napravite sami kozmetičke proizvode

Foto:

DANAS u ljekarnama i parfumerijama možete kupiti sve, od sticka za izbjeljivanje noktiju do vodice od koje će vaša kosa mirisati po proljetnom jutru na Baliju. Neki su od tih proizvoda neophodni, neki iznimno skupi i, što je najvažnije, zamjenjivi sastojcima koje imate kod kuće. Ne govorimo da trebate prestati kupovati sve proizvode, jer pasta za zube iz kućne radinosti vjerojatno ne služi svrsi, koliko god lijepo mirisala, ali na nekim se stvarima da znatno uštedjeti i za te novce kupiti nešto doista korisno, primjerice nove cipele (pod uvjetom da ih ne znate napraviti sami).

Maska za kosu

Lijepa i njegovana kosa je uvijek in, a ukoliko želite izbjeći trošenje novca na skupe maske i preparate, dovoljno je pomiješati dva jaja sa četiri žlice maslinovog ulja, staviti na kosu i pričekati 15-ak minuta. Neugodan miris jaja lako je ukloniti dodavanjem nekoliko kapi eteričnog ulja po vlastitom izboru. Kosu je naravno, potrebno dobro isprati nakon tretmana.

Piling

Uklanjanje mrtvih stanica kože izuzetno je bitno ukoliko želite lijepu i sjajnu kožu. Piling na bazi meda i maslinovog ulja moguće je napraviti u dvije glavne varijante: slani ili slatki. Slani se radi sa soli, a slatki, pogađate, sa šećerom. Nakon ovakvog pilinga koža ostaje meka, glatka i nahranjena, a možete napraviti i veću zalihu koja se neće pokvariti. Šećerni piling preporučuje se raditi jednom tjedno, a slani jednom mjesečno.

Flasteri za mitesere


Svaka žena, koliko god to muškarcima bilo neshvatljivo, mrzi mitesere. Popularno rješenje, uz brojne tonike koji obećavaju uklanjanje mitesera, su i flasteri koji se lijepe na nos (ili gdjegod se mali gadovi nalaze) i izvlače mitesere van. Rješenje je itekako učinkovito, ali postoji i kuhinjska alternativa, koju je moguće primijeniti na cijelo lice. Dovoljna su dva bjelanjka koja se namažu na očišćeno lice, na koje se, dok su još mokri, zalijepi obični toaletni papir. Kada se papir slijepi i stvrdne, potrebno ga je ukloniti s lica, baš poput flastera. Ovaj tretman preporučamo raditi u privatnosti vlastite kupaonice, osim ako vaši ukućani vole "mumija" look.


Koktel za bolje tamnjenje

Ima ih za kupiti svugdje, i svi obećavaju isto: Bržu, jaču i dugotrajniju boju. Preplanuli ten je nešto za čime većina žena žudi, a poznate su brojne varijacije homemade koktela za brže tamnjenje. Baza je uvijek ista, maslinovo ulje, koje je moguće pomiješati s orahovim uljem, limunom i brojnim drugim sastojcima. Bitno je napomenuti da ovakvi kokteli brzo privlače sunce, tako da se njegovo nanošenje preporučuje osobama koje već imaju dobru podlogu kako bi se izbjeglo gorenje kože. U svakom slučaju, bitno je i nanijeti zaštitu s faktorom koja štiti od UV zračenja.

Limun za mekše ruke

Pranje suđa, učestalo pranje ruku ili jednostavno loša hidratacija mogu učiniti vaše ruke hrapavima i neprivlačnima. Limun sadrži citričnu kiselinu, koja djeluje kao blagi peeling te će učiniti vaše ruke iznimno mekanima i glatkima. Ovaj je recept vrlo jednostavan i praktičan, a ukoliko od tih limuna prethodno napravite limunadu, može biti i vrlo ukusan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.