Krimići koji će vam zalediti krv u žilama

Foto: Promo

POGLEDAJTE naš koktel krimića koji će vas hladiti po ovim suludim vrućinama.
 
Osim obaveznog ljetnog krimića "U vodu", koji smo već spominjali, vrućine su nas natjerale da potražimo hlad u još nekim knjigama. Kad govorimo o krimićima, za ljeto vrijedi jedno posebno pravilo: što jezovitije, to bolje. U našim preporukama pronaći ćete novi roman norveške zvijezde u nastajanju, zatim vrhunski psihološki triler koji trenutno hara svjetskim top-listama te na kraju novi roman španjolske majstorice napetosti. Moramo vas upozoriti: sva tri romana upravo su stigla na tržište pa požurite nabaviti svoje primjerke prije nego se led s njihovih korica otopi. Hladno, brutalno, napeto, stravično i uzbudljivo – savršeno za ljeto.
 
1. Sova – Samuel Bjork
 
Kako se bolje rashladiti nego putovanjem u Norvešku? Posebno ako vas na taj put povede autor koji piše jezovite krimiće. Jedna tinejdžerica nestala je iz doma za mlade s problemima u ponašanju. Ubrzo je na šumskom proplanku pronađen njezin leš položen na perju i uokviren pentagramom svijeća. Slučaj je dodijeljen Odjelu za umorstva policije u Oslu na čelu s istražiteljima Holgerom Munchom i Mijom Krüger. Rad na ovom jezivom slučaju poseban je izazov za Miju koja još uvijek vodi borbu sa suicidalnim mislima i ovisnošću o tabletama i alkoholu. Istraga tapka na mjestu do trenutka kad se pojavi uznemirujuća snimka koja otkriva nove detalje o tragičnoj sudbini ubijene djevojke. Ovo dvoje istražitelja imali smo prilike upoznati prošle godine u romanu „Putujem sama“, koji također preporučujemo. (Znanje, 29,90 kn)
 
 
2. Par iz susjedstva – Shari Lapena
 
Jedan od trenutačno najpopularnijih krimića u svijetu. Teško je zamisliti što više ledi krv u žilama od nestanka djeteta. A ovdje se radi upravo o tome. Osim toga, ovo je roman koji otkriva što se sve krije iza naoko savršenog života u elitnom predgrađu i potiče mnoga pitanja i nedoumice do samog kraja. Anna i Marco Conti imaju sve – divnu vezu, prekrasan dom, prekrasnu kćer Coru. No, jedna večer će sve izmijeniti. Dadilja im otkazuje u zadnji trenutak. Par će tu večer svoju šestomjesečnu djevojčicu potpuno samu ostaviti u kući i otići na večeru kod susjeda. Međutim, kad se vrate kući, djeteta više neće biti. Nakon strašnog zločina, glavni osumnjičeni su upravo Anna i Marco. A istina je mnogo kompliciranija nego što se čini. Detektiv Rasbach je siguran da par iz susjedstva nešto skriva. Ono što slijedi je raspadanje obitelji, priča o prevari i nevjeri koja šokira. Suludi psihološki triler, idealan za otrežnjenje i rashlađivanje. (Mozaik knjiga, 99,00 kn)
 
3. Nasljeđe u kostima – Dolores Redondo
 
Prije svega jedna napomena: ovo je drugi dio trilogije i direktan je nastavak genijalnog trilera „Nevidljivi čuvar“. U prijevodu to znači da imate priliku dvostruko više uživati. Radnja romana odvija se točno godinu dana nakon događaja iz prvoga dijela. Ovdje viša inspektorica Amaia prati suđenje Jasonu Medini koji je silovao, osakatio i ubio svoju pokćerku. Divno.
 
No, nekoliko mjeseci prije kraja suđenja, Medina izvrši samoubojstvo ostavljajući Amaiji zagonetnu poruku. A onda se stvari počnu komplicirati. Vrijedno je napomenuti da autorica vjerno slijedi policijske procedure što je, osim samog slučaja, samo po sebi fascinantno pratiti. Osim toga, u gradu u kojem se odvija radnja, stalno kiši što je idealan tonik za vrućinu. Autorica je izvrsna i u dočaravanju mistične atmosfere, a to romanu daje dodatan šarm i dubinu. Ova je trilogija u cijelosti najprodavaniji španjolski krimić svih vremena. (Profil, 129,90 kn) 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.