Jeste li ih guglali? Ovo su najpretraživaniji modni stilovi u 2019. godini

Foto: Getty Images, EPA-EFE, Broad Image

KAO i pred kraj svake godine, Google je objavio listu najpretraživanijih pojmova u 2019.

Mi smo se fokusirali na modna pretraživanja i to na najguglanije modne stilove općenito i najguglanije stilove slavnih. Liste donosimo u nastavku, a vjerujemo da ćete naletjeti na neke pojmove koje ste i sami pretraživali:

Najpretraživaniji modni stilovi u 2019. godini:

1. Camp stil

Glavna tema ovogodišnje Met Gale "Camp: Zapisi o modi" zaintrigirala je mnoge. Inspirirana je esejem Susan Sontag iz 1964. godine koji je nosio naziv Notes on Camp, pri čemu se "Camp" definira kao ljubav prema neprirodnom, kao umjetnost i pretjerivanje, a kako je to izgledalo u praksi prisjetite se OVDJE.

2. E-girl stil
3. E-boy stil

Termini e-girl i e-boy su sleng za djevojke i mladiće koji su aktivni korisnici interneta i obično njeguju emo i/ili anime stil te se trude privući pozornost na društvenim mrežama.

4. Steampunk stil

Ovaj modni stil inspiriran je 19. stoljećem, znanstvenom fantastikom i tehnologijom, posebice parnim strojem.

5.Harajuku stil

Harajuku je kvart u Tokiju poznat po mladenačkoj kulturi i odvažnoj uličnoj modi. Netipične boje kose, razigrani outfiti i općenito šarenilo glavne su okosnice stila Harajuku.

6. Preppy stil

Ovdje je riječ o stilu elitne mladeži s privatnih sveučilišta koji karakteriziraju luksuzna i skupa odjeća.

7. Yankii stil

Ovaj stil također stiže iz Japana i temelji se na buntu protiv klasne neravnopravnosti, a u društvu ga se obično povezuje i s mladenačkom delinkvencijom. Jedan modni dodatak karakterističan za ovaj stil je maska za lice.

8. Vintage stil

Ovaj stil vam, vjerujemo, ne treba pretjerano objašnjavati i samo ćemo napomenuti da se termin "vintage" odnosi na odjeću stariju od 20 godina.

9. VSCO girl stil

Slično kao i e-girl stil, ovaj se termin odnosi na djevojke koje su aktivne i popularne na društvenim mrežama te obično prate trendove. Neki od karakterističnih komada koje svaka VSCO djevojka ima su scrunchie gumica za kosu i Birkenstock sandale.

10. Emo stil

Ovaj je stil popularan već duže vremena i vjerujemo da su sve generacije upoznate s takozvanim "emačima" koji imaju kosu preko lica i obično nose crnu odjeću.

Najpretraživaniji stilovi slavnih u 2019. godini: 

1. Stil Billie Eilish 

2. Stil Audrey Hepburn

3. Stil Ariane Grande 

4. Stil Kylie Jenner

5. Stil Amal Clooney

6. Stil Shiae LaBeoufa

7. Stil Cama Newtona

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.