Gdje žive žene s najnižim samopoštovanjem?

Foto: Guess

U ISTRAŽIVANJU je sudjelovalo 10.500 žena, u dobi između 10 i 64 godine, iz 13 različitih zemalja.

Nedavno je provedeno globalno istraživanje o tome koliko su žene zadovoljne izgledom svojih tijela, a one u Japanu su najmanje zadovoljne, obzirom da je samo njih 8 posto prijavilo svoje zadovoljstvo.
 
Odmah nakon njih, na popisu su se našle nezadovoljne Britanke, koje su prema rezultatima, također dosegle "kritičnu razinu", sa samo 20 posto žena koje su otkrile kako su zadovoljne sa svojim izgledom, odnosno njih 80 posto koje su nezadovoljne.
 
Na drugom kraju ljestvice, našle su se žene iz Južne Afrike, s njih 64 posto koje su zadovoljne time kako izgledaju, a u stopu ih slijede Ruskinje i Turkinje, s 45, odnosno 42 posto. Na četvrtom mjestu su Indijke (40 posto), zatim Kineskinje (37 posto), Meksikanke (36 posto), Njemice (34 posto) i Brazilke (27 posto), a slijede ih Amerikanke (24 posto), Kanađanke (22 posto) i Australke (20 posto). 
 
85 posto žena i 79 posto djevojčica otkrilo je kako je bilo situacija, kada su se isključivale iz društvenih aktivnosti, jer su se osjećale loše zbog svog izgleda. 9 od 10 žena i 7 od 10 djevojčica također je priznalo kako su se izgladnjivale i stavljale svoje zdravlje u opasnost na neki način, u pokušaju postizanja "savršenog" tijela.
 
Sve u svemu, 65 posto žena i isto toliko djevojčica, navelo je medije i reklame kao glavne krivce njihovog nezadovoljstva, zbog povećavanja pritiska oko toga kako bi se trebalo izgledati. Više od njih pola, smatra kako jednako negativan utjecaj imaju i društvene mreže.
 
No, unatoč alarmantnim statistikama, nova generacija žena ipak nastoji razbiti koncept normi ljepote, što nam je itekako drago čuti. Volite se takve kakve jeste, jer ste savršene!
 
 
 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.