Dnevnik gradske cure: Nema

Foto: Joanna Paciorek, Ilustracija Index

NEMA. Crvena lampica koja se pali u trenutku kad počnem punit laptop - nema je. Ne pali se. Ne radi. Ne reagira. Ne puni. Jučer je sve još radilo, a danas ne radi ništa.

"Jeste li resetirali router?" - šuti Marko, ovo nije zajebancija. Prvo, zato što mi je danas (tvoje jučer), na blagdan Velike Gospe, plan bio napisat kolumnu koja će izać sutra (tvoje danas), kad ću ja biti na putu za Zagreb i čudit se što je i dalje gužva a mislila sam da ako pričekam utorak neće bit.

Drugo, zato što mi je danas, na blagdan Velike Gospe, nakon što napišem kolumnu, plan bio pogledat još par epizoda Game of thronesa - tek sam počela gledat, nije mi se dalo prije i baš je lijepo. Ali kao što stričeki iz Outkasta (i vjerojatno Milan Sijerković) kažu: "You can plan a pretty picnic, but you can’t predict the weather" - tako da niš od toga. Laptop mi još ima 7 posto baterije, što u stvarnom svijetu znači još 2 posto jer se uvijek isključi prije 1 posto ili 0, što nije fer jer izvoliš funkcionirat i na 1 posto, ali jebi ga sad, nema se smisla uzrujavat. Samo moram brzo završit jer ću inače ostatak morat dovršavat na mobitelu čiji je ekran napukao, jer sam ga neki dan zakucala u pod.

Ne znam jel slučajnost ili ne, ali sva tehnologija mi se počela samouništavat dan nakon što sam pročitala onaj laksativni tekst o poslušnosti žena o kojem sam i mislila pisat.

Znam da je možda glupo i besmisleno da uopće javljam ovo, al ne želim da moja kolumna bude ko Nina Morić i da ljudi ne znaju di je. Tu je, al nemam ju di napisat.

Napisat ću ju sutra (tvoje danas) i izaći će preksutra (tvoje jučer). Trollam, Milojka, smiri se.

Veseli pozdrav svima i danas prije spavanja recite svom punjaču da ga volite - sutra će možda bit prekasno.

Pssst! Prethodne kolumne naše Andree Andrassy pročitajte ovdje!

 

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.