Chic pariški brunch s pogledom na HNK: "Hemingway Bar&Bistrot" neće vas ostaviti ravnodušnima

Foto: Josipa Uzelac, Press Foto

PRONAŠLI smo mjesto na kojem možete pojesti odličan brunch u Zagrebu, a u isto se vrijeme osjećati kao da ste se odmaknuli od turobne svakodnevice i zakoračili na neku uzbudljivu destinaciju, točnije Pariz.

Šarmantno preuređen prostor već kultnog "Hemingwaya" kraj zagrebačkog kazališta HNK, zanimljiv je spoj Zagreba i Pariza, što nije slučajnost.



Naime "Hemingway Bar&Bistrot" prati priču slavnog pisca po kojem je dobio ime, a koji je krajem 30-ih godina prošlog stoljeća "bančio" Parizom i uživao u gastronomskoj ponudi tog grada.

Hemingway je bio najbolje plaćeni novinar za svog života pa si je mogao priuštiti da uživa u životu i dobroj hrani, a upravo tu priču prati i ovaj zagrebački lokal, objašnjava nam Marin Nekić iz "Hemingwayja".



"Hemingway Bar&Bistrot" uređen je u stilu francuskih bistroa 30-ih godina, jelovnik je napravljen poput novina i nazvan "The Moveable Feast Journal", prema romanu u kojem Hemingway vješto prenosi memoare i anegdote s ondašnje pariške gastro scene, što je poslužilo i kao inspiracija za šarolik menu.



U "Bistrotu" možete naručiti doručak, brunch, ručak i večeru iz zaista bogatog i kreativnog menija, koji je upotpunjen i "zagrebačkim štihom" - za sve one koji smatraju kako je bakina kuhinja ipak najbolja.



Tako se na meniju nalaze i pohanci i legendarna "Ajngemahtec" juhica, za kojom pate zagrebački "starosjedioci".

Želite li ipak uživati u francuskoj juhi - preporučujemo finu juhu od luka, popularno jelo ovog lokala.



Sve više Zagrepčana, ali i turista, u ovaj lokal svraća na brunch koji se, ako poželite, može poslužiti i u 6 popodne!



Držite nas za riječ, i uz brunch nemojte zaboraviti naručiti koktel "Bloody Mary". Popularni koktel kojim su mamurluk liječile brojne zvijezde zlatnog doba Hollywooda, ali i sam Hemingway, ovdje ima novi, profinjeniji look pa tako dolazi uz himalajsku sol, zeleni papar i domaću salsu te hrskavu prženu slaninu i povrtne prutiće.

Ovaj koktel osmišljen je u Parizu, a urbani je mit kako ga je izumio sam Hemingway koji je tražio da mu barmen u piće stavlja i sok od rajčice, kako bi zavarao žene koje je pokušao zavesti.



U chic uređen lokal možete izvesti cure na ženski brunch, liječiti mamurluk nakon ludog provoda, dovesti roditelje na vikend ručak, frendove iz inozemstva da kušaju "Angejmahtec" ili pak uživati s dečkom u dobrom zalogaju i kavici na terasi.

Cool pariška gostiona u srcu Zagreba nalazi se na adresi Trg maršala Tita 1, a radi od svaki dan (osim nedjelje) od 8 h do 23 h.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.