Četiri tipa ljudi koji će se najvjerojatnije prejedati u karanteni

SVI imamo neke poroke, a za ove ljude to je (pretjerano) uživanje u hrani. 

Trenutno stanje karantene i samoizolacije rijetko kome lako pada jer je kretanje na koje smo naviknuti ekstremno ograničeno, a profesionalni život mnogih se također promijenio za 180 stupnjeva. 

I dok neki uspijevaju kod kuće održavati zdravu prehranu, trenirati i misliti pozitivno, ovi tipovi ljudi će se vrlo vjerojatno iz dana u dan prejedati kako bi privremeno zatomili neke emocije, piše Your Tango. 

Osjetljivi ljudi 

Postoji razlog zašto u romantičnim komedijama ljudi nakon prekida posežu za sladoledom i ostalom nezdravom hranom. Emocionalno prejedanje vrlo je česta pojava kod mnogih osjetljivijih ljudi i nerijetko se vrlo teško nose s tim, odnosno teško odolijevaju hrani. 

Ekstroverti 

Iako biste na prvu pomislili da su introverti ti koji će se prejedati u udobnosti svog doma, mnoge studije dokazale su suprotno. Naime, ekstroverti su najčešće naviknuti jesti vani i stoga jedu veće i obilnije porcije. 

Neurotične osobe

Neurotični ljudi također spadaju u grupu osjetljivih koji emocije guše hranom. Njihov odabir je najčešće slatka hrana koja privremeno diže razinu energije i popravlja raspoloženje. 

Osobe sklone udovoljavanju drugima

Ako ste osoba kojoj je teško reći ne i koja prezire konflikt, onda ste sigurno više puta jeli čak i kada vam se nije jelo kako bi se drugi osjećali bolje u vašem društvu. Iako se vama možda ponekad jede salata umjesto pizze, odabrat ćete pizzu kako druge osobe ne bi imale grižnju savjesti zbog vas. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.