Zašto generacija modernih žena nikada neće naći svog Noaha iz "Notebooka"?

Foto: Screenshot Youtube

VEĆ punih deset godina žene diljem svijeta Noaha Calhouna smatraju idealnim muškarcem.

Mislimo na glavnog lika iz romana i filma "Notebook", kojeg je na filmskom platnu utjelovio zgodni Ryan Gosling. S obzirom da je film ovih dana proslavio svoju desetu godišnjicu, portal Elite Daily pokušao je pronaći odgovor na pitanje zašto je u današnje vrijeme mala šansa da će cure naći takav primjerak.

1. Tehnologija
 
Jedna od najupečatljivijih scena u filmu podrazumijeva 365 pisama, koje je Noah napisao svojoj Allie. Danas ta pisma zamjenjuje provjereni ulet preko sms-a ili Facebooka ili uljepšavanje stvari preko profila na online dating stranicama. Potpuno je jasno da 1935. nije bilo Facebooka i da danas nećete pisati pisma. No, moguće je kratko se vratiti u prošlost, samo ako se prisjetimo koliko je ljepša komunikacija uživo: ulet poput "mogu li te počastiti pićem" ili "oprosti, vidio sam te od tamo", traženje broja mobitela u live verziji, a ne slanje zahtjeva za prijateljstvo, upoznavanje uz razgovor na kavi ili u šetnji, a ne putem inboxa ili WhatsApp-a. Shvaćate u kojem smjeru idemo, zar ne?
 
2. Seks
 
Noah i Allie živjeli su u doba kada je seks još uvijek nešto značio. Danas se sve to promijenilo i izokrenulo, do te mjere da više ne znamo što se događa. Muškarci znaju da će im žena dati ono što žele, a ako s tim bude odugovlačila, znaju na kojem je broju ona koja neće. Upravo zato, ne osjećaju potrebu da poštuju ženu, kao što je Noah poštovao Allie prvu zajedničku noć. I na kraju, nije ju zamolio da ode, jer ima pravilo da žene ne mogu prespavati kod njega ili još gore, da je otišao usred noći. Na prstima, naravno.
 
3. Ljepota
 
Što to ženu danas čini posebnom? Odgovor podrazumijeva medije, odnosno ono što nam podmeću razni časopisi, emisije i slično. U doba Noaha i Allie nije bilo takvih medija, koji na svoju ruku stvaraju sliku kako bi savršena žena trebala izgledati, a da se ostale žene zatim uspoređuju s njom, trošeći živce i novce, kako bi izgledale upravo tako. Allie je imala nešto posebno te večeri na spoju te prije toga sigurno nije išla na manikuru, pedikuru, u šoping po novu haljinu, na frizuru i profesionalno šminkanje, kako bi se svidjela Noahi, kojemu je Megan Fox savršena žena.
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.