Ulje konoplje u službi ljepote?

Foto: Shutterstock

OD DAVNINA se znaju ljekoviti učinci lanenog, maslinovog i ricinusovog ulja, no u posljednje vrijeme sve češće se spominju kraljevski tretmani u kojima se koristi ulje konoplje.

Većina na sam spomen konoplje pomisli na opojna, a ne ljekovita sredstva te biljke. No, nakon što su provedena brojna istraživanja konopljinih sjemenki,  došlo je izvanrednog zaokreta u korištenju ulje te čudnovate biljke u nutricionističke i kozmetičke svrha. Naime, konopljine sjemenke izrazito su bogate esencijalnim masnim kiselinama, proteinima, karotenima, antioksidansima i brojnim mineralima, uključujući kalcij, magnezij i cink.

Upravo zbog njih, ulje konoplje dobilo je epitet najboljeg čistača organizma! Ono također izbacuje suvišnu vodu iz organizma, pomaže kod reguliranje tjelesne težine i ljekovito djeluje na kožu, kosu i nokte.

Iako je konoplja kao biljka sama po sebi zabranjena, njezino ulje može se pronaći u brojnim ljekarnama i potpuno je zakonito. Ukoliko želiš biti i ostati fit ili ojačati kosu i noktu, dovoljna ti je jedna žličica konopljinog ulja dnevno- bilo da ga koristiš u salati i drugim jelima ili čisto popiješ.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.