Što su zapravo cruise kolekcije?

Foto: Instagram, Press Foto

KRAJEM ovog tjedna, u petak i subotu, u samom centru Zagreba imat ćemo prilike vidjeti cruise kolekcije domaćih dizajnera koje nam donosi Fashion.hr.

Fashion.hr već 5. godinu zaredom organizira predstavljanje cruise kolekcija, a dok modni znalci dobro znaju o čemu se radi, mnogi se pitaju - što su to zapravo cruise kolekcije?

Cruise ili resort kolekcije originalno su nastale kao modna ponuda namijenjena bogatašima koji su za svoja luksuzna zimska putovanja i krstarenja htjeli obući nešto s "važnim potpisom", drugačije od odjeće koju su modne kuće izbacile u klasičnim kolekcijama.

Cruise kolekcije tako su često pune badića, lepršavih haljina i luksuznih komada koje si mogu priuštiti samo oni nešto dubljeg džepa, a izbacuju ih gotovo sve vodeće modne kuće.

Danas više nisu nužno vezane uz putovanja, već su tu kako bi dizajneri svojoj bogatoj klijenteli mogli ponuditi nešto i između sezona proljeće/ljeto i jesen/zima.

Hrvatsku verziju ovosezonske cruise mode od 27. do 28. lipnja na Tomislavcu će predstaviti brojni domaći dizajneri, ali i gosti iz regije.

Pogledajte raspored!

PETAK, s početkom u 21 sat


Aleksandra Dojčinović

2B Boris Banović

Zona 45: Young & Squat

Ivica Skoko

SUBOTA, s početkom u 21 sat


Martina Felja

Morana Krklec

Krie Design

Zona 45: Martini Vesto by Boško

Bite my style by Zoran Aragović

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.