Što napraviti sa ostacima s božićnog stola?

Foto: Shutterstock

U VEĆINI kućanstava stolovi su najbogatiji upravo za vrijeme Božića, no nakon njega u frižiderima ostaje hrpa neiskorištene hrane. To najčešće završava prejedanjem ili bacanjem u smeće, no postoje i puno pametniji načini da dobro iskoristiš svu tu hranu.

1. Zamrzni

Naravno, ne može se sve zamrznuti, no ako ti je ostalo jako puno kolača, umjesto da ih sve pojedeš - za njih pronađi mjesta u svom zamrzivaču. Uredno ih raspodijeli u plastične vrećice te zamrzni. Super će doći kada ti na goste banu iznenadni gosti.

2. Preradi


Od ostatka mesa napravi zdrave sendviče za posao, jela s tjesteninom ili ukusne salate koje možeš nositi i na posao te tako uštedjeti novac koji bi potrošila za gablec.

3. Podijeli

Namjeravaš li baciti hranu, razmisli ponovno. Puno je ljudi koji bi se veselili svakom zalogaju s tvog blagdanskog stola pa sve spakiraj na papirnate tanjure te odnesi u javnu kuhinju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.