Slavna lutka dobila obline: Nova Barbie ima guzu!

Foto: Instagram

NAJPOPULARNIJA lutkica na svijetu često se nalazi na udruzi feminističkih udruga i ljutitih roditelja koji smatraju kako djevojčicama pruža nestvaran i površan pogled na tijelo te stvara komplekse.

Upravo stoga, umjetnik Nickolay Lamm odlučio je napraviti svoju lutku prema prosječnim mjerama devetnaestogodišnje djevojke iz Amerike te stvoriti "realnu Barbie".

Njegova lutka znatno je niža od originalne te ima manje grudi i širi struk, a umjesto male guze, nova Barbie ima lijepu, oblu stražnjicu u stilu J.Lo.

Na svom je blogu napisao: "Neki ljudi kažu kako ne bismo smjeli obraćati pažnju na proporcije lutke Barbie jer je ona samo igračka. Na površini, to zvuči kao dobar argument. No kada bolje pogledamo što kažu istraživanja, saznajemo da Barbie može voditi do...odbijanja svog tijela kod tinejdžerki...nezdravih prehrambenih navika...želje za postizanjem vitke figure te manjim unošenjem hrane."

Zanimljivo je i da je novinarka portala She Finds, koja se oduševila ovom lutkom, upitala svoju četverogodišnju kćer što misli o lutkama, na što je curica odgovorila: "Izgledaju isto" i zaključila da želi obje.

Kako se vama sviđa "realna Barbie"?

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.