Šest jednostavnih načina kako da preurediš svoju studentsku sobu

Foto: Screenshot Youtube

TRAŽIŠ inspiraciju za uređenje svoje sobe, imamo nekoliko zanimljivih prijedloga.

1. Boje
 
Boje osvježavaju prostor. Ne kažemo da tvoja soba treba izgledati kao putujući cirkus. No, uvijek je ljepše nakon napornih predavanja i ispita doći u sobu koja odiše bojama, koje popravljaju raspoloženje. Jedno je istraživanje otkrilo da se najlošije spava u ljubičastoj sobi, jer ona previše stimulira rad mozga. S druge strane, plava, žuta i zelena pokazale su se kao vrlo umirujuće boje.

2. Namještaj
 
Ponekad samo premještanje namještaja u sobi može potpuno promijeniti njezin izgled, a ne košta ništa, osim eventualno malo boli u leđima.
 
3. Zidne naljepnice
 
Zidne naljepnice lako se stavljaju, mogu potrajati nekoliko godina, ali isto se tako i lako skidaju, ako ti dosade. No, dok se to ne dogodi, tvojim će bijelim zidovima dati sasvim novu dimenziju, baš kao što će to napraviti i veliki zidni sat.
 
4. Ukrasi za stol
 
Mislimo na stvari poput vaza sa cvijećem, posudica za olovke, držaća za knjige, kutijica u koje ćeš staviti sitnice poput USB-a, spajalica, označivača za stranice i slično.
 
5. Kolaž na zidu
 
On može sadržavati privatne slike, razglednice, slike s interneta ili iz časopisa, pisma i slično. Dopušteno je sve što će ti već ujutro izmamiti osmijeh na lice i motivirati te za preživljavanje radnog dana. Svakako jedan od boljih načina kako započeti dan.
 
6. Tepih
 
Tepih će unijeti toplinu u tvoju sobu. Posebno ako je soba neutralna. Već će i tepih manjih dimenzija, u nekoj jarkoj boji, "podignuti" cijelu prostoriju.
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.