Seksi biljke kojima ćeš rasplamsati strasti

POSTOJE biljke i začini koje svakodnevno koristimo iako nismo upoznati sa svim njihovim učincima, a mnogi od njih samo skupljaju prašinu na kuhinjskim ormarićima. Kako više nijedan začin ne bi shvaćala zdravo za gotovo, ili bar one biljke koje mogu rasplamsati strasti, u nastavku donosimo one koje se najčešće nalaze u našim kuhinjama:

Vanilija - njen poseban mekan opojan miris ima indirektno djelovanje na poticanje seksualnosti.

Muškatni oraščić - ako ga se koristiš s oprezom i u umjerenim količinama, taj začin će djelovati na buđenje i poboljšanje libida.

Rikula - Romani su je smatrali afrodizijakom i sadili su je oko statua boga plodnosti. To je zeleno povrće bogato mineralima koji su korisni za seksualnu aktivnost i cirkulaciju.

Kakao - sadrži tvari koje na raspoloženje djeluju smirujuće te je ujedno i stimulans. Prema legendi, jedan od aztečkih bogova koristio je kakao kako bi ga podržavao tijekom njegovih ljubavnih susreta sa stotinama djevojaka.

Šafran - sadrži tvari koje su slične hormonima koji imaju mogućnost buđenja seksualne želje.

Peršin, đumbir, bosiljak, menta i celer - imaju toničko djelovanje i potiču cirkulaciju. Njihovi oblici često evociraju seksualne organe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.