Preminuo Arnold Klein, dermatolog koji je brinuo o koži Michaela Jacksona i pokrenuo "generaciju botox"

Foto: Splash, Guliver/Getty

SLAVNI dermatolog Arnold Klein zaslužan/odgovoran za izgled kože Michaela Jacksona, preminuo je prošli tjedan u Palm Springsu, u 70. godini života.

Uz Michaela, Arnold je tretirao i brojne druge slavne osobe kao što su Cher, Elizabeth Taylor i Carrie Fisher, a Dolly Parton 2011. godine je izjavila: "Potrebno je puno novca da izgledam ovako jeftino,  a za to je zaslužan Dr.Arnold".



Klein je taj koji je 1993. objavio kako Michael Jackson ima bolest vitiligo, zbog koje mu koža postaje bijela, a šuškalo se i kako je on donirao spermu kad se Jackson odlučio na oplodnju sa surogat majkom Debbie Rowe. Njihovo je prijateljstvo trajalo punih 25 godina.

Premda je u medijima bio na lošem glasu, klijenti su ga obožavali zbog tretmana koje je izvodio na njihovim licima. 70-ih godina u Los Angelesu dermatolozi su se fokusirali na liječenje akni i kožnih bolesti, no Klein se opredijelio za uljepšavanja kože i sve moguće anti-age tretmane, a bio je uključen i u prva testiranja filera za bore i botoxa, izvještava Allure.

Nakon uspješne karijere, Klein je bio pod dugogodišnjom istragom zbog liječenja Michaela Jacksona, što je dovelo do bankrota 2011. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.