Prelaziš na tamnu kosu? Nemoj zaboraviti uskladiti make-up!

MNOGE cure dočeka veliko iznenađenje kad shvate kako njihova kompletna šminka uopće ne pristaje uz njihovu novu boju kose!

Prelazak iz plave ili svijetlosmeđe kose u tamnosmeđu ili crnu veliki je šok za lice, a kako bi ga ublažila, važno je da novoj boji prilagodiš i svoj make up te boju obrva.

Časopis Allure predlaže nekoliko jednostavnih trikova koji će te u tren pretvoriti u tamnokosu zavodnicu.

1. Ublaži make up na očima

Tamna kosa uz snažan make up može izgledati agresivno pa bi bilo bolje da se, dok se ne uhodaš, držiš osnovnih make up proizvoda koji će naglasiti tvoje lice. Korektor, rumenilo, sjenilo u smeđim ili svijetlosivim tonovima, tuš, maskara i neutralni ruž ili prozirno sjajilo biti će sasvim dovoljni za početak. Ako voliš smokey eyes, nikako ne zaboravi ublažiti usne svijetlim ružem.

2. Prijeđi na toplije nijanse pudera i bronzera


Zbog tamne kose lice zna izgledati "isprano", pogotovo ako imaš svijetle oči. Slobodno prijeđi na malo toplije nijanse bronzera i pudera koji će oživiti tvoje lice.

3. Naglasi obrve

Plava kosa odlično izgleda uz svijetle i tanke obrve, no uz tamnu kosu važno je naglasiti i obrve. Naravno, to ne znači da ih trebaš iscrtavati crnom olovkom svakog jutra, već da pronađeš tamnosmeđu ili sivkastu olovku za obrve koja odgovara tvojoj puti i boji kose te ih lagano popuniš.

4. I dalje koristi ružičasta i breskvasta rumenila


Nježna rumenila koja si koristila kao plavuša možeš nanositi i sada kako bi dala svježinu svom licu, no ispod jagodica ne zaboravi širokom četkom nanijeti malo bronzera kako bi licu dala  "topli štih".

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.