Odsad je sreća na tvojoj strani: Pet stvari koje trebaš izbjegavati prilikom traženja posla

IAKO sreća igra veliku ulogu prilikom traženja posla, ne možemo tvrditi da je to jedini presudni faktor. Vjerojatnost dobitka posla povećat će se ako budeš izbjegavala sljedećih pet stvari:

Ulaganje premalo vremena

U "potrazi za poslom" ključna je riječ "potraga". Što manje vremena uložiš u traženje, to je manja vjerojatnost da ćeš naći posao. Svakodnevno odvoji barem 30-ak minuta kako ti ne bi promakle prilike koje ti se nude.

Prevelike nade


Lako je zanijeti se glede određenog radnog mjesta kojeg si primijetila u hrpi prosječnih, već viđenih oglasa. Probaj se ne previše nadati dobitku željenog radnog mjesta kako ne bi odustala od ostalih ponuđenih poslova.

Traljav životopis


Prilikom traženja posla zaboravi na traljavost, gramatičke greške, neorganiziranost i ostale stvari koje će tvom životopisu priuštiti instantni odlazak u kantu za smeće.

Jednaka zamolba za sve

Jednu te istu zamolbu sa sitnim preinakama izbjegavaj slati poslodavcima jer će odmah shvatiti o čemu se radi. Umjesto toga, uloži malo vremena kako bi dodala osobnu notu te poslodavcu poručila da si se stvarno potrudila.

Ignoriranje stvaranja mreže

Možda ti je neugodno na sva zvona razglasiti da tražiš posao, no stvaranje mreže ljudi oko sebe pomoći će ti da ga prije nađeš. Tako ćeš najlakše doznati za otvorena radna mjesta za koja nije raspisan natječaj, a možda ćeš čak dobiti i preporuku od nekog tko te poznaje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.