Najjednostavniji i najbrži: Mini cupcakesi s čoko-cheesecake kremom!

Foto: Shutterstock

DA BI uspješno napravila ove slatke zalogajčiće ne moraš biti vrsna kuharica - može ih pripremiti zaista svatko.

Mini cupcakesi idealni su za tulume i svečane večere iz više razloga:

- lakše se i elegantnije jedu

- lakše ih je lijepo servirati

- bit će ih dosta za sve

- izgledaju neodoljivo

Što ti je potrebno:

Za biskvit:

- mali papirnati kalupi

- gotova smjesa za čokoladne muffine + 2 jaja, 100 ml ulja (upute za potrebne sastojke potraži na pakiranju)

- 100 g bijele ili mliječne čokolade (po želji)

Za kremu:

- 250 g kremastog sira (ABC, Philadelphia Light...biraj lakše varijante s manje masti)

- 50 g maslaca (na sobnoj temperaturi)

- 80 g čokolade za kuhanje

- žlica šećera u prahu

- ukrasi po želji

POSTUPAK:

1. Pomiješaj sastojke za muffine dok ne dobiješ glatku smjesu.

2. Rasporedi kalupe na lim te uz pomoć žličice za čaj napuni svaku smjesom DO POLA (nikako ne preko polovice).

3. U sredinu svake ubaci pola kockice bijele ili mliječne čokolade.

4. Stavi u pećnicu i peci prema uputama na kutiji.

5. Dok su muffini u pećnici, otopi čokoladu na pari, umiješaj u mješavinu sira i maslaca te dodaj šećer u prahu. Sve jako dobro izmiješaj mixerom (oko 2 - 3 minute).

6. Kušaj kremu i vidi nedostaje li joj još nešto - netko voli gorke okuse, netko slađe...

7. Stavi kremu u frižider da se ohladi i učvrsti.

8. Izvadi muffine iz pećnice kad su gotovi i pusti da se ohlade.

9. Na vrh svakog mini muffina dodaj kremu kako bi dobila cupcake i ukrasi po želji (mrvice, mini keksići, ribana čokolada...)

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.