Ljepota u brojkama: Izračunaj svoj put do savršenog izgleda

Foto: Aryton

IMA LI tvoja beauty rutina precizan raspored ili tretmane izvodiš po osobnom nahođenju? Stručnjaci kažu kako za sve postoji idealan broj pa tako i za ljepotu, a časopis Shape donosi popis onih koje bi svaka žena trebala upamtiti.

1-2

Broj tjednih šamponiranja koji je najzdraviji za tvoju kosu i vlasište. Prečesto šamponiranje isušuje kosu i začepljuje pore ukoliko se šampon dobro ne ispire. Kosu peri jednom do dva puta tjedno, a između pranja se posluži suhim šamponom.

2-3

Brojevi koji pokazuju koliko puta tjedno na koži trebaš raditi piling. Naravno, govorimo o nježnom pilingu koji će ukloniti nečistoće iz pora bez oštećivanja kože. Imaš li problematičnu ili hiperosjetljivu kožu, drži se donje granice, odnosno, piling radi samo 2 puta tjedno.

3

3 mjeseca možeš zadržati maskaru u opticaju, no nakon toga vrijeme je da ju baciš. S obzirom da je često koristiš, na četkici maskare brzo se nakupljaju bakterije pa nije dobro koristiti je dulje od 3 mjeseca.

7

Broj koji pokazuje koliko puta tjedno trebaš ispirati četkice i spužvice ako se boriš s aknama. Žene s kožom koja nije problematična mogu ih ispirati jednom tjedno, no ako je tvoja koža puna akni, svakodnevno ispiranje (ili špricanje antibakterijskim sredstvom) najbolji je izbor.

24

Koristiš li svaki dan kremu sa zaštitnim faktorom, smanjuješ rizik od prijevremenog starenja kože za 24 posto.

30

Minimalni zaštitni faktor koji preporučuju dermatolozi. Sljedeći put kad posegneš za faktorom broj 8, sjeti se ovog članka i razmisli o zdravlju svoje kože.

375

Maksimalna temperatura koja smije doći u dodir s tvojom kosom. Prije korištenja pegle ili figara, na kosu obavezno nanesi proizvod za zaštitu vlasi od topline.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.