Limunom do blistavih i čistih površina

UMJESTO da trošite na skupa kemijska sredstva za čišćenje, iskoristite ono najbolje od prirode i sljedeći put kupite limun kojim možete očistiti gotovo sve. Limun ima snažno antibakterijsko djelovanje zbog visokog sadržaja kiseline koja ubija većinu "kućnih" bakterija.

Protiv kamenca

Limunska kiselina efikasno razgrađuje naslage kamenca i prljavštine pa sve što trebate napraviti jest poprskati mjesto koje želite očistiti sokom od limuna i ostaviti da djeluje par minuta. Nakon toga samo prebrišite čistom krpom.

Dezinficiranje mikrovalne pećnice

Ako vam je mikrovalna pećnica poprimila neugodan miris, u njoj probajte "prokuhati" limun kojeg ćete narezati na tanke kriške te preliti vodom. Upalite mikrovalnu te pustite da grije vodu s limunom otprilike dvije do tri minute.

Protiv masnih tragova na prozorima

Pet žlica soka od limuna pomiješajte s vodom te time operite prozore. Ulaštite li ih dodatno novinskim papirom, garantiramo vam da će prozori biti savršeno čisti.

Za uklanjanje tvrdokorne prljavštine na posuđu

Pomiješajte limun i sodu bikarbonu te smjesu nanesite na  posuđe. Ostavite da djeluje nekoliko minuta, a potom ispreite vodom. Ova je kombinacija odealna za rastapanje masnoća.

Za sjaj metalnih površina

Limun je idealan za predmete od mesinga i bakra, kao i za poliranje pribora za jelo. Želite li postići dodatan sjaj, limunu dodajte i malo soli.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.