Kako ukloniti mrlje od šminke s tkanine?

Foto: Shutterstock

KOLIKO god pazile, mrlje od laka, ruža za usne ili pudera tu i tamo završit će na stolnjaku ili odjeći. Ili barem na košulji našeg dečka.

Nažalost, mrlje od šminke nije lako ukloniti, no to ne znači da je i nemoguće!

RUŽ ZA USNE


Mnogi proizvodi za čišćenje mrlja danas uklanjaju i mrlje od ruža za usne, no ako trenutno nemaš takav proizvod u kući - imamo nekoliko provjerenih trikova. Što veću količinu ruža najprije upij papirnatom maramicom, a zatim pošpricaj lakom za kosu, pričekaj par minuta i obriši čistom krpom. Mrlje od ruža možeš pokušati ukloniti i deterdžentom za suđe.

MASKARA

Maskaru je najteže skinuti s odjeće jer je napravljena na uljnoj bazi pa je tako treba i tretirati. Prvo nanesi proizvod za uklanjanje mrlja te pusti da stoji nekoliko minuta. Zatim protrljaj mrlju gustom pastom koju su napravila od deterdženta u prašku i malo vode te isperi u vrućoj vodi.

PUDER

Mrlje od pudera s ovratnika lako možete ukloniti s malo pjene za brijanje. Nanesite pjenu za brijanje na mrlju, utrljajte i ostavite nekoliko minuta, a zatim isperite i nanesite malo deterdženta te ponovno isperite.

LAK ZA NOKTE

Lak za nokte nikako nemojte pokušavati ukloniti acetonom jer je preagresivan za tkaninu. Pustite da se mrlja osuši, a zatim preko nje zaljepite selotejp i snažno povucite (kao kod depilacije voskom).

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.