Kako povećati produktivnost na poslu u ovo blagdansko vrijeme?

Foto: Mohito

VRLO je teško ostati motiviran na poslu, dok nas od Božića dijeli nešto više od 2 tjedna.

No, posao se mora napraviti, bez obzira na blagdansko raspoloženje koje je zavladalo, a mi ti donosimo nekoliko savjeta kako da povećaš svoju produktivnost.

1. Izbjegavaj prekovremeni rad
 
Možda ti se čini da ćeš napraviti više posla ako ćeš dulje ostati u uredu, no pitanje je kako ćeš ga obaviti. Više je puta znanstveno dokazano da zaposlenici koji rade više od 60 sati tjedno, posao obavljaju lošije od onih koji rade 40 sati.  Dakle, svako jutro postavi si izazov da ćeš sve što trebaš taj dan napraviti, napraviti u roku. Tome prilagodi i pauze te pregledavanje novosti na društvenim mrežama.

2. Rani jutarnji sati
 
Nakon što si se dobro naspavala i popila svoju prvu šalicu kave u miru, vrijeme je za ozbiljan posao. Više je puta dokazano kako su ranoranioci produktivniji. Zato, već od sutra kreni s novim planom: probudi se na vrijeme ili bar malo ranije, kako bi spremanje, doručak i kavu obavila bez žurbe, a kad dođeš u ured, najvažnije, najteže i najveće zadatke kreni obavljati odmah, dok je tvoj razum potpuno čist.
 
3. Smijeh
 
"Humor je ključni sastojak za kreativno razmišljanje", otkriva Michael Kerr, autor priručnika "Humor Advantage: Why Some Businesses are Laughing all the Way to the Bank". "On pomaže ljudima da se igraju s raznim idejama, smanjuje njihovog unutarnjeg kritičara i pomaže im da vide stvari na novi način." Upravo zato, iskoristi pauze za razgovor i smijeh s kolegama, čak i onda kad samo želiš biti sama.
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.