Kako ostvariti karijeru nakon diplome

PROVELA si izazovne 4 godine uz knjigu, a kao nagradu si dobila diplomu kao dokaz za marljivost i vrijednost. No što dalje? Mnogi su studenti u strahu od onoga što ih čeka kad izađu s fakulteta jer ekonomska je situacija svima i više nego dobro poznata. Budući da znamo da ti nije lako, sastavili smo popis od nekoliko natuknica koje će ti osigurati više "papirića" od onog koji ti trenutačno stoji u regalu.

Procjena

To što si završila ekonomiju ili novinarstvo ne znači da se moraš zaposliti u tom sektoru djelatnosti. Ono što si naučila tijekom faksa može ti biti korisno u drugim zanimanjima. Sastavi popis onoga što očekuješ od svog budućeg radnog mjesta i usporedi ih s predmetima koje si polagala na faksu pa kreni u pretraživanje stranica za pronalaženje poslova.

Prijava

Uspjeh počinje od samoga dna pa svoje snove o marketinškoj direktorici mastodontske kompanije slobodno na neko vrijeme ostavi po strani. Cilj ti je za početak pronaći bilo kakav posao, a dalje ćeš već lakše.

Mreža poznanstava

Prisustvuj događajima vezanim uz tvoja polja interesa i trudi se upoznati nove ljude koji će ti možda pružiti nešto više informacija o tvome potencijalnom poslu.

Nadmašivanje same sebe

Nakon što si pronašla posao, shvati ga ozbiljno i trudi se što je više moguće. Uvijek teži boljem, a poslodavcu se probaj dokazati i u poljima za koje smatraš da nisu u tvom opisu posla. Preuzimanje više projekata na sebe učinit će tvoj posao zabavnijim mjestom, a i lakše ćeš shvatiti što ti ide od ruke, a što ne.

Praćenje

Prati svoj napredak, no imaj na umu da je potrebno otprilike godina do dvije kako bi na nekom radnom mjestu dobila promaknuće. Zapamti, strpljenje je vrlina!

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.