Kako da ostaneš fokusirana i kad radiš od doma?

Foto: weheartit

MOŽDA uvijek radiš od doma ili samo tu i tamo. 

Iako mnogi misle kako je lakše raditi od doma, razmislite još jednom. Ulaskom u ured znaš da tamo moraš biti od "9-5" i raditi, jer drugih opcija niti nemaš. Ostankom doma, znaš da je tu i televizija, frižider, krevet i sve ostalo što lako može utjecati na tvoju koncentraciju. Donosimo nekoliko savjeta kako da ostaneš fokusirana i na rad od doma.
 
1. Pronađi osobni prostor
 
To ne mora biti uvijek tvoj radni stol, nego ono mjesto na kojem se osjećaš najugodnije. No, pokušaj što manje ležati. Znanstveno je dokazano da smo u tom položaju manje produktivniji, a posao se neće obaviti sam.
 
2. Bez televizije
 
Televizor je dokazano najveća smetnja za posao, jer odvlači previše pažnje i nikad se nećeš uz njega koncentrirati kako treba. 
 
3. Jedi u redovitim intervalima
 
Mnogi griješe kad uzimaju jednu podužu pauzu tijekom radnog dana i to uglavnom za obilan ručak, nakon kojeg im se čini da je vrijeme za odmor i spavanje. Ne! Uzimaj male i česte pauze, inače ćeš "izgoriti".
 
4. Bez društvenih mreža
 
Uz televiziju, jedna od najvećih prijetnji tvom radu su i društvene mreže. Jedna minuta provjere Facebooka, vrlo se brzo pretvori u jednu minutu provjere Twittera itd. Provjeri svoj račun prije posla i u pauzama, kako se tvoj radni dan ne bi pretvorio i u radnu večer.
 
5. Raspodijeli posao
 
Bilo bi dobro da večer prije odvojiš pet minuta i raspodijeliš posao. Lakše je kad znaš što točno trebaš napraviti, a i osjećat ćeš se bolje kad znaš da si obavila sve ili da stigneš obaviti još danas dio predviđen za sutra. Uvijek je bolje raditi unaprijed, nego biti u zaostatku, zar ne?
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.