Imaš ludnicu u ormaru? Organiziraj ga do savršenstva!

Foto: Wildfox

ORGANIZIRATI svoj ormar nije teško, a često se zanemari ili napravi ovlaš. Ako ujutro ne možeš pronaći pravu majicu ili haljinu koju želiš, znači da je došlo vrijeme za preslagivanje i uređenje ormara. Osnovni koraci za funkcionalni ormar su sljedeći:

1. Obvezno isprazni cijeli ormar i očisti ga. Zatim se riješi stare odjeće, a zadrži samo ono što nosiš i što je u dobrom stanju. Sentimentalnost u ormaru stvara kaos.

2. Dobro procijeni prostor kojeg imaš te razmisli na koje se sve načine može iskoristiti. Gdje možeš pospremiti odjeću koja je van sezone, gdje će ići sitnice koje se ne mogu ni objesiti ni složiti itd.

3. Procjeni stanje i broj svojih vješalica (idealne su drvene) – nevaljale baci i kupi nove ako je potrebno. Svi kaputi, jakne, sakoići, haljine, suknje i hlače trebaju imati mjesta na vješalicama, a uz to i sva svilena i osjetljiva odjeća. Na police slažeš traper, pamučnu i vunenu odjeću.

4. Podijeli odjeću na kategorije koje će ti kasnije pomoći u pronalasku stvari. Svatko ima svoje prioritete, ali standardne kategorije bi trebale biti: posao ili fakultet, izlasci, opuštena i sportska te svečana odjeća.

5. Unutar tih kategorija sortiraj odjeću prema boji ili uzorku. Tako ćeš uvijek znati gdje su ti crne traperice ili ljubičasta majica.

6. Kada vraćaš odjeću u ormar vodi se prama vlastitom prostoru i rasporedu ormara.

Također, u idealnoj garderobi najčešće korišteni predmeti moraju biti najlakše dostupni. Dakle, svakodnevna odjeća je u prednjem dijelu ormara na razini pogleda, manje korištena odjeća neka bude u donjem dijelu ormara, a rijetko nošena na samom vrhu i u pozadini.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.