Hit nijansa za kojom ludimo: Zaronite u neodoljivu raskoš smaragdno zelene boje

Foto: Ilustracija Index, AFP, weheartit

NAKON šarenog ljeta i hit fluorescentnih boja, u jesen smo ušli s prigodnim zemljanim nijansama, pa se tako na svakoj trendi djevojci mogla vidjeti paleta boja od krem, svijetlo smeđe, preko sive do tamnih nijansi. Sada smo već duboko zašli u zimsko doba, nose se krzno, šeširi i topli šalovi jer svaka žena uz to što joj je toplo zna da mora izgledati poželjno i nositi odjeću sa stilom.

Ulaskom u 2013. stilisti najavljuju veliku pomamu za zelenom bojom. I to baš smaragdne nijanse. Dakle, nosit će se zelena na odjeći, obući, nakitu, ali i na make upu. Tamna nijansa zelene najpoželjnija je zbog blagdanske sezone, ali i nakon nje nastavlja biti IN jer na odjeći izgleda moćno i sofisticirano i odličan je odabir za elegantne večernje kreacije. Zelena boja je boja života i boja prirode, a prema psihološkom značenju zelena djeluje umirujuće, ali i nadahnjuje i oživljava. Ona simbolizira obnavljanje, potiče ozdravljenje i povezuje ju se s pomlađivanjem.

Baš poput crne, smaragdno zelenu boju je lako kombinirati, a u takvoj odjeći nećeš djelovati klasično i strogo kao u crnoj, već je ona super rješenje za svjež i izazovan izgled. Ono na što treba pripaziti kod ove boje je da različito izgleda na različitim materijalima jer materijali poput svile ili baršuna reflektiraju svjetlo, tako da je boja na njima intenzivnija, dok na lanu, pamuku ili vuni djeluje ležernije. Stoga, za večernje kreacije odaberi svilene haljine i tunike, baršunaste smaragdno zelene detalje, a naš prijedlog svakako je i smaragdno zelena bundica, dok pamučne zelene majice i vunene vestice ostavi za dnevne kombinacije. Nije loše odabrati ni tamno zeleno odijelo ili barem sako koji su idealni za poslovne kombinacije. Za one manje hrabrije dovoljni će biti i mali zeleni detalji, poput torbice ili smaragdno zelene nijanse laka za nokte.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.