DRAGE naše Rouge kuharice, i ove subote nastavljamo u nježno ružičastom tonu, pa smo zato za glavni sastojak našeg menija odabrale losos! Osim što je jako ukusan, losos sadrži obilje omega-3 masnih kiselina dragocjenih za naše zdravlje, stoga ga je dobro s vremena na vrijeme uvrstiti u prehranu. Donosimo jednostavne recepte s dimljenim lososom kojeg možete pripremiti u obliku rolade ili u kombinaciji s tjesteninom. Dobar tek!
Potrebno:
375 g dimljenog lososa
450 g svježeg sira
45 g sjeckanih kapara
limeta
2 svježa krastavca
4 žlice nasjeckanog svježeg kopra
Priprema:
U zdjeli izmiješajte svježi sir,koricu i sok od limete, kapare te posolite i popaprite po želji. Nanesite krastavac tanko narezan po dužini preko sira i uz pomoć masnog papira zamotajte u rolu. Ponovite postupak s preostalim sastojcima. Čvrsto zarolajte role i ostavite u hladnjaku.
Tjestenina u umaku od lososa
Potrebno:
35 dkg tjestenine
10 dkg dimljenog lososa
3 režnja češnjaka
1 dcl jogurta
1 dcl vrhnja za kuhanje
vezica peršinovog lišća
3-4 žlice ribanog parmezana
Priprema:
Na malo ulja prepržite na komadiće nasjeckan losos. Dodajte sitno nasjeckan češnjak, vrhnje i jogurt te kuhajte na niskoj temperaturi 3 minute uz miješanje. Nakon 3 minute kuhanja dodajte parmezan te nastavite kuhati još minutu. Na kraju dodajte nasjeckani češnjak, posolite i popaprite po želji. Poslužite uz kuhanu i ocijeđenu tjesteninu.
Pink Martini
Potrebno:
150 ml Martinija
500 g jagoda (zaleđene)
50 g smeđeg šećera
150 g sladoleda od jagode
Priprema:
Pomiješajte sastojke u blenderu i poslužite uz šlag ili s kockicama leda.