DRAGE naše Rouge kuharice, nadamo se da uživate u posljednjim danima ljeta. Kako nam se jesen sve više približava, vjerujemo kako želite maksimalno iskoristiti ovo toplo vrijeme stoga smo ovu subotu za vas odabrali vrlo jednostavan meni. Pohane palačinke, koje se mogu jesti i hladne poslužujemo za glavno jelo, a savršenu stracciatella tortu od sira pripremamo za desert. Pa ako se i vama kuhanje popelo na vrh glave, isprobajte naše ideje i ukusan kolač koji ne morate ni peći. Dobar tek!
Potrebno:
10 palačinki
300 g puretine
50 g maslac
muškatni oraščić
2 kisela krastavca
1 paprika filet
150 ml kiselog vrhnja
50 g brašna
2 jaja
80 g krušnih mrvica
Priprema:
Puretinu narežite na kockice, posolite, popaprite i začinite vegetom. Pirjajte na maslacu dok ne omekša a zatim dodajte naribani muškatni oraščić, sitno nasjeckanu, papriku i krastavce te kiselo vrhnje. Na svaku palačinku stavite žlicu pripremljenog nadjeva te ih preklopite prema sredini i savijte, uvaljajte u brašno, jaja i krušne mrvice te pržite na ulju.
Cheesecake s komadićima čokolade
Potrebno:
350 g keksa (Digestiv)
150 ml čokoladnog mlijeka
500 ml vrhnja za šlag
2 vanilin šećera
500 g svježeg sira
150 g čokolade za kuhanje
70 g šećera u prahu
Priprema:
Kekse sameljite, prelijte toplim čokoladnim mlijekom te ih rukama sjedinite u masu i ravnomjerno utisnite na dno maslacem premazanog kalupa. Šlag istucite dok ne postane čvrst te umiješajte sir, šećer i vanilin šećer. Čokoladu naribajte ili istružite nožićem te lagano umiješajte u smjesu sa sirom. Dio čokolade odvojite za dekoraciju. Kolač stavite u hladnjak najmanje tri sata kako bi se sastojci sjedinili. Ukrasite i poslužite.