Foto: Filip Dizdar
DRAGE naše Rouge kuharice, ove subote pripremili smo za vas elegantni meni za prave dame! Za početka iskušajte slane zapečene palačinke punjene piletinom i ječmom, a za desert gostima poslužite jednostavan, no glamurozan čokoladni souffle.
Potrebno:
8 palačinki
30 g maslaca
100 g luka
200 g pilećeg filea
200 g kuhanog ječma
1 žlica nasjeckanog peršina
2 češnja češnjaka
250 ml kiselog vrhnja
2 jaja
parmezan
Čokoladni souffle
Priprema:
Na maslacu popržite nasjeckani luk i pureći file narezan na kockice. Začinite žlicom vegete i podlijte s malo vode te pirjajte oko 15 minuta. Kada voda ispari dodajte kuhani ječam, peršin i nasjeckani češnjak. Sve skupa začinite po želji, posolite, poparite i s tom smjesom nadjenite palačinke te ih stavite u nauljenu posudu za pečenje. Palačinke prelijte mješavinom kiselog vrhnja i jaja i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 15-20 minuta. Gotove palačinke pospite naribanim parmezanom.
Čokoladni souffle
Potrebno:
200g čokolade
150g maslaca
6 jaja
175g šećera
125g brašna
Priprema:
Čokoladu i maslac otopite na pari. Jaja pomiješajte s šećerom i brašnom da dobijete jednoličnu smjesu. Dodajte čokoladu brašnu i jajima te dobivenu smjesu podijelite ravnomjerno u šalice namazane maslacem. Stavite šalice u pećnicu na 180 C, 8-12 minuta. Poslužite vruće sa sladoledom ili šlagom po želji.
Pssst! Na fotografiji Ana nosi Liscine steznik -hlačice (savršene za prikrivanje malih nesavršenosti ispod uskih haljinica te vizualno skidanje kojeg kilograma) uz seksi grudnjak iz luksuzne kolekcije.