Foto: Filip Dizdar
DRAGE naše Rouge kuharice, ovaj vikend za vas smo odabrale naše omiljene specijalitete, pizzu i kolače, ali ovog puta u niskokaloričnom izdanju! Za glavno jelo pripremamo integralnu pizzu s povrćem, a za desert smo odabrale tiramisu bez šećera, no jednako ukusan i jednostavan. Ovaj tjedan pazimo na liniju kako bi bile elegantne poput mačke! Dobar tek.
Potrebno:
Tijesto:
400 g integralnog brašna
1 vrećica suhog instant kvasca
5 žlica maslinova ulja
1 žličica soli
250 ml tople vode
Nadjev:
250 g patlidžana
150 g paprike
50 ml maslinova ulja
70 g naribanog parmezana
3.5 dcl umaka od rajčice
100 g mozzarelle
50 g kukuruza šećerca
Priprema:
Brašno pomiješajte s kvascem, uljem, vodom i soli, te zamijesite glatko tijesto. Ostavite pola sata na toplom mjestu kako bi se tijesto diglo. Patlidžane narežite, posolite i pustite da odstoje kako bi ih mogli ocijediti. Paprike narežite te ih skupa s patlidžanima popecite na maslinovom ulju i ohladite. Tijesto podijelite na tri dijela i svaki razvaljajte u krug. Kalup premažite uljem i stavite prvi dio tijesta. Namažite ga s umakom od rajčice te rasporedite po njemu povrće, mozzarellu i parmezan. Poklopite ga drugim dijelom i ponovite redoslijed. Na kraju poklopite trećim dijelom razvaljanog tijesta. Površinu izbodite vilicom i pecite 35 minuta u pećnici na 180°C .
Niskokalorični tiramisu
Potrebno:
200 g piškota
500 ml vrhnja za šlag
2 dl instant bez šećera
malo kakao praha
Priprema:
Posebno izmiksajte vrhnje za šlag i sir a zatim ih ujedinite. Piškote složite u posudu i prelijte ih s decilitrom kavom te premažite kremom od vrhnja i sira. Kremu pokapajte sa žlicom kave te poredajte drugi red piškota, koje također namočite ostatkom kave i nakon toga stavite preostalu kremu. Na kraju pospite kakaom i pustite da se ohladi barem 2 sata u hladnjaku.