Foto: Screenshot YouTube
NAKON japanskog cheesecakea koji je postao apsolutni hit na internetu, stiže superjednostavni čokoladni kolač.
"Koji bi to sastojci mogli biti?", pitate se? Jaja i čokolada - spoj koji navodno obara.
Sastojci:
3 jaja
165 grama čokolade
Postupak:
1. Odvoji žumanjke i bjelanjke
2. Zagrij pećnicu na 170 stupnjeva
3. Čokoladu nasjeckaj na komadiće i otopi na pari dok ne dobiješ glatku smjesu, a zatim pusti da se ohladi
4. Električnim mikserom napravi čvrst snijeg od 3 bjelanjka
5. Kad se rastopljena čokolada ohladi, dodaj 3 žutanjka i dobro promiješaj dok ne dobiješ glatku smjesu
6. U čokoladnu smjesu dodaj 1/3 snijega od bjelanjka i dobro promiješaj
7. Zatim dodaj sav snijeg i dobro promiješaj
8. U kalup stavi papir za pečenje koji si prethodno izrezala kako bi pristajao dnu i stranicama posude
9. Stavi u pećnicu i peci 30 do 40 minuta
10. Izvadi iz pećnice, pričekaj da se ohladi, ukrasi šećerom u prahu
Uživaj!