7 stvari koje morate uzeti u obzir kada prekidate s prijateljicom

Foto: Screenshot Youtube

PRIJATELJSTVA mogu biti jednako intimna i posebna kao ljubavne veze.

No, ponekad i njima dođe kraj, a u tom slučaju, ovo su stvari koje morate znati.

1. Promjena ne znači nužno kraj prijateljstva

Svako prijateljstvo prolazi kroz promjene, kako odrastate i kako vam se mijenjaju prioriteti, no to ne mora nužno značiti kraj prijateljstva, već samo da ste u različitim fazama svog života. No, ako vam je još uvijek stalo da se čujete i vidite, nema veze što to nije više toliko intenzivno.

2. Ako ne možete biti potpuno iskreni...

Vrijeme je da si priznate kako to nije pravo prijateljstvo. Pravi prijatelj će vam uvijek iskreno reći što misli, bit će apsolutno pouzdan te pred njim baš nikada neće trebati glumiti nešto što niste. Sve ostalo ne spada pod tu definiciju.

3. Trebat će vam potpora

Brojna istraživanja dokazala su kako prekid prijateljstva, u nekim slučajevima, može biti teži od prekida ljubavnog odnosa. A ako upravo proživljavate takav prekid, okružite se dragim ljudima za što brži oporavak. Tako ćete se stalno podsjećati kako niste sami, bez obzira na trenutnu situaciju.

4. Toksično prijateljstvo jest...

... ono u kojem vas vaš prijatelj ili prijateljica neprestano omalovažava, ljubomoran je na vaše uspjehe te iskorištava svaku priliku kako bi na vama iskalio svoje frustracije. U takvim situacijama, vodite se za onom: bolje i sama, nego s takvima.

5. U pravom i iskrenom prijateljstvu...

... svaka strana daje 100 posto od sebe. U trenutku kada shvatite da vi ulažete više u taj odnos te se zbog toga osjećate loše, stvari će se početi mijenjati, točnije vi ćete se početi mijenjati te preispitivati taj odnos.

6. Niste se dužni opravdavati

Kada napokon odlučite da vas taj odnos više ne ispunjava, dovoljno je kratko pojasniti situaciju drugoj strani. Nemojte se samo odjednom prestati javljati, nego budite iskreni i završite tu priču kako treba.

7. Jednom kada prekinete...

Postoji dobar razlog zašto ste to napravili te se toga sjetite svaki put kada počnete preispitivati odluku, a to će se vrlo vjerojatno dogoditi. Koliko god vas druga strana molila da razmislite ili govorila kako ste pogriješili, slušajte onaj unutarnji glasić, koji vas je i potaknuo na razmišljanje. On baš nikada ne laže...
 

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.