5 tihih ubojica veze

Foto: Carrera

SVAKA veza ima svoje probleme i izazove, a parovi koji ih uspiju riješiti često iz cijele priče izlaze bolji i jači nego ikada. No, kada su u pitanju ove stvari, čak se ni najjači parovi ponekad ne izvuku.

Očekivanja o tome kako će te on voljeti

Svatko od nas ima ideju kako bi nas druga osoba trebala voljeti. Tako će prosječna žena u glavi imati mali popis stvari koje znače kvalitetnu ljubav, a u stvarnosti će taj popis vjerojatno biti sasvim nerealističan. Činjenica je da svatko voli na svoj način, a ako te tvoj dečko ne voli na način na koji si ti zamislila, cijela bi veza mogla propasti jer je lako moguće da ćeš misliti da te ne voli.

Gledanje u prošlost

Neovisno o tome je li naša prošlost ispunjena dobrim ili lošim iskustvima, kad je u pitanju ljubav, nije baš pametno gledati unatrag jer na taj način stvaramo očekivanja koja nemaju puno veze sa stvarnom situacijom. Ako si imala dečka koji te varao, moguće je da ćeš isto očekivati i od novog dečka, a ako si imala idealnu vezu, sadašnja bi ti se mogla činiti pogrešnom. Gledanje u prošlost nikad nije dobro.

Potreba da budemo u pravu

Ponekad joj se teško oduprijeti, a potreba da budemo u pravu upravo zato može uništiti vezu. To ne znači da se moraš odreći svojih uvjerenja, ali ako je riječ o blesavoj svađi, ponekad je bolje popustiti i dati prednost potrebi da budemo sretni.

Ignoriranje problema

Svaki par ima svoje probleme, a oni pametni ih rješavaju u hodu. Naravno da je puno jednostavnije sve sakriti i ignorirati, ali kad se hrpa sitnih problema nagomila, pucaju i najjače veze.

Pretjerano žrtvovanje

U kvalitetnim vezama svatko se žrtvuje podjednako - ponekad ćeš popustiti ti, ponekad će popustiti on, ali uvijek mora postojati ravnoteža. Ako samo jedna strana uvijek popušta, počinje se gomilati negativna energija, a jednom kad izađe na vidjelo, ona može uništiti vašu vezu.
 

 

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.