4 jednostavne promjene za savršenu kožu lica

Foto: Shutterstock

LIJEPA i blistava koža bez prištića možda je i bliže nego što misliš! Za nečistu kožu često se okrivljuju hormoni ili loša prehrana, no prava je istina da velik broj cura sam nesvjesno šteti svojoj koži nemarnim postupcima. Počni redovito raditi sljedeće četiri stvari i sigurni smo da ćeš uskoro imati prekrasnu kožu lica.

1. Svaki dan čisti zaslon mobitela

Vjerojatno ne možeš ni zamisliti koliko se bakterija nalazi na zaslonu tvog mobitela kojeg bez imalo razmišljanja pritišćeš uz lice više puta dnevno. Prašina, smog, prljavština iz torbice - sve se to nalazi na tvom mobitelu pa ga svaki dan barem jednom prebriši maramicom za čišćenje.

2. Redovito peri kozmetički pribor, ali i torbicu

Bakterije na aplikatorima i četkicama grozna su stvar za tvoju kožu pa ih redovito peri. Naravno, nemoj zaboraviti i na čišćenje i pranje kozmetičke torbice jer nema smisla čiste kistove ponovno vraćati u prljavu torbicu.

3. Spavaj na svilenoj jastučnici

Ovaj savjet koristile su brojne holivudske zvijezde, a pridržavaju ga se i dermatolozi diljem svijeta. Na svili koža bolje diše, a uz pomoć ovog malog trika - odgodit ćeš nastajanje neželjenih bora koje također može skriviti i spavanje s glavom na jastuku.

4. Dezinficiraj prste prije SVIH zahvata


Namjeravaš li istisnuti prištić ili miteser - nemoj samo oprati ruke. Dezinficiraj ih alkoholom ili sredstvom kojim čistiš lice. Bakterije se brzo raznose po licu pa nemoj ni pomišljati na "kućne zahvate" bez savršeno čistih ruku.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.