3 strategije za stvaranje produktivne rutine

Foto: Vogue

VEĆ ti je poznata priča o važnosti očuvanja mentalne energije za najvažnije zadatke.

Eliminiranje spontanosti može imati posljedice. A ako nećeš biti oprezna, vrlo lako možeš zaglaviti u štetnoj rutini, što pak može "ubiti" tvoju kreativnost i produktivnost te izazvati stres.
 
No, moguće je kreirati rutinu, koja štedi tvoju mentalnu energiju, bez da zaglaviš u njoj. Ne znaš kako to postići? Donosimo 3 strategije.
 
1. Veća slika
 
Užurbani život danas nas tjera na trčanje s jedne aktivnosti na drugu. No, ponekad treba zastati i dobro razmisliti koliko nas te aktivnosti zapravo ispunjavaju. Jesu li one doista ono što želiš ili odskaču od onoga kako želiš živjeti svoj život? Odvoji vremena za razmišljanje o tome, jer to je ključ za dostizanje najvećeg potencijala.
 
2. Slobodno vrijeme
 
Iako uvijek ističemo kako je za uspjeh potrebno puno truda, činjenica je da ne možeš biti produktivna na poslu, ako nemaš dovoljnog slobodnog vremena za svoje hobije i stvari koje te vesele. Drugim riječima, dopusti si vrijeme za ljenčarenje i zabavu. Napravi sve što želiš, tj. sve ono što će uzrokovati to da izgubiš pojam o vremenu, čime ćeš otvoriti vrata za kreativnost i inovativnost.

3. Izazovi se
 
Boravak u zoni udobnosti, može smanjiti anksioznost, ali to je ujedno i najbrži način kako da zaglaviš u rutini. Ne kažemo da moraš preuzeti baš svaki rizik, ali budi spremna na poduzimanje i takvih koraka, koji će ti pomoći u tvom rastu. S vremena na vrijeme, pronađi nove načine kako da samu sebe izazoveš osobno i profesionalno: upoznaj nove ljude, uloži u svoj razvoj, suoči se sa strahovima i slično.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.