Znakovi koji će vam otkriti jeste li tako dobra mama kao što (vjerojatno) mislite

Foto: WeHeartIt

SVAKO će za sebe reći da je dobra mama.

Možda nekad imate loših trenutaka, ali ste u globalu baš dobra mama. Da niste, da to ne mislite o sebi, vjerojatno biste se pokušavale poboljšati. No kako ste upravo takva mama kakva jeste, sa svim svojim roditeljskim stavovima i karakteristikama, želite li barem saznati jeste li stvarno na pravom putu?

I još važnije, smatraju li vas vaša djeca dobrim mama, u odnosu na druge te kakvima vas vide drugi ljudi...

Doznajte!



4. Pazite ih na daljinu

Svaka mama brine i pazi na svoje dijete, ali dobra mama to čini iz daljine, kad daje djetetu da proba sve, dajete im da sami upravljaju svojim brodom, pazeći pritom samo malo s kormilom, samo da nikad ne skrenu previše s dobrog puta.

5. Gledate ih dok griješe

Treba imati dosta samokontrole, ali dobra mama zna koliko je dobro djetetu dozvoliti da griješi. Ljudska bića, pa i najmanja, puno nauče na svojim greškama, više nego na pukoj teoriji. Zato djeca moraju griješiti i sami pokušati sve, treba ih učiti da je život satkan od pokušaja, promašaja i uspjeha, da su greške sastavni dio života i puta ka uspjehu.

6. I kad ste ljuti, volite ih neizmjerno


I nikad se to ne bojite pokazati djetetu koliko ga volite i poštujete dok ga disciplinirate.

7. Prijatelji vaše djece vas vole

Vaš dom je česta meta njihovih prijatelja? To je djelomično i zbog toga što vole i vas, vole biti u vašem društvu i povjeravati vam se? Vi ste onda za mnoge baš super mama!



8. Ne rastajete se bez zagrljaja ili puse

Ova tradicija jasan je znak želje djeteta da vam pokažu svoju ogromnu ljubav, ako ste od malena uveli tu rutinu. Na rastanku ili prije spavanja.

Ako nekad zaborave ili namjerno ignoriraju tu rutinu, znat ćete da dijete muči nešto u vezi vas. No najčešće će to uvijek biti zagrljaj kojim će vam reći koliko vas vole, jer ste baš dobra mama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.