Trogodišnjaku amputirane noge nakon što mu se inficirala ogrebotina koljena

Foto: GoFundMe

TROGODIŠNJI dječak zaradio je ozbiljnu infekciju stafilokokom uslijed, kako je njegova obitelj u početku mislila, lakše ozljede.

Beauden Baumkirchner kampirao je s rođacima u blizini San Diega kad je pao s bicikla i ogrebao koljena. 

"To je nešto što se događa bilo kojem trogodišnjaku", rekao je njegov otac Brian Baumkirchner za 12 News.

Rana mu je očišćena i previjena, ali je u manje od 48 sati nakon pada hospitaliziran. Koljeno mu je oteklo i dobio je vrućicu.

"Dijagnoza je bila infekcija stafilokokom. Znali smo da je riječ o bakterijskoj infekciji, ali ne i da je toliko opasna", dodaje otac dječaka koji je počeo gubiti cirkulaciju u udovima.

Dobio je i sepsu, a sindrom toksičnog šoka koji je uslijedio je dodatno zakomplicirao situaciju.

Liječnici su nakon toga donijeli tešku odluku. Odlučili su mu amputirati obje noge i nekoliko prstiju. U samo šest tjedana je prošao više od 17 operacija. Trenutno se nalazi na odjelu dječje intenzivne njege i dobro se oporavlja, stoji na stranici GoFundMe, gdje je pokrenuta kampanja prikupljanja sredstava za podmirenje troškova liječenja.

"Ostao je bez dva prsta lijeve ruke i dijela palca. Svi ostali prsti su mu uvijeni i ukočeni. Trebat će fizikalnu terapiju kako bi ih ispravio i kako bi ponovno profunkcionirali. Ipak, ova naša beba može podnijeti puno više nego što itko može zamisliti i to sve s osmijehom na licu", tvrde Beaudenovi roditelji.

Prikupili su više od 140 tisuća dolara i do cilja ih dijeli još svega 35 tisuća.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.