Svjetski je dan roditelja: "Jedino je dijete sretnih roditelja uistinu sretno"

Foto: Instagram

OD 2012. godine 1. lipnja se obilježava Svjetski dan roditelja. To je dan koji su proglasili Ujedinjeni narodi, a za cilj ima podsjetiti na vrijednost i važnost obitelji koja promiče zajedništvo, slogu i zdravlje kao najveće vrijednosti.

Na Svjetski dan roditelja odaje se priznanje onima koji nesebično i vlastitim primjerom ulažu u razvoj i zaštitu najmlađih članova društva te naglašava vrijednost roditeljske uloge.

"Želim reći svim onim roditeljima koji su se zapitali: "Jesam li dobar roditelj?", koji su bili najsretniji i najponosniji, ali i najtužniji i najljući u raznim situacijama sa svojom djecom, koji su griješili, ali to i priznali i nastojali se promijeniti, koji su više puta tjedno pitali svoje dijete kako je s iskrenim interesom, koji su se dosljedno držali pravila za djecu i kad im nije bilo lako, koji su tješili djecu iz kojeg god razloga bili tužni, koji su ohrabrivali djecu da se penju na drvo iako su se oni bojali da bi dijete moglo pasti, koji su se ikad osjetili nedovoljno dobrima jer se dijete nije razvijalo točno po knjizi i koji su bili svom djetetu liječnici, vozači, kuhari, krojači, rame za plakanje, uho za slušanje, njihovi super-junaci - potražite podršku kad je vi i vaše dijete trebate”, napisala je na Facebooku Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba.

Koliko god je roditeljstvo ponekad zahtjevno, iscrpljujuće i naporno, ako osjetite da trebate predah, uzmite ga. Jedino su djeca sretnih roditelja uistinu sretna. Sretan vam Svjetski dan roditelja!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.