Studentica prava otkrila zašto nikada ne bismo trebali objavljivati slike djece

Screenshot: TikTok

ALEX Hoffman je 24-godišnja studentica prava. Dok je istraživala internetske seksualne zločine nad djecom, naučila je zašto nikad ne treba objavljivati fotografije djece na internetu, a jezivo upozorenje sada je podijelila s korisnicima TikToka.

"Većina fotografija djece postavljenih na dark web preuzete su s Facebook i Instagram profila normalnih ljudi. Ako na Facebooku vidite prijedlog za prijateljstvo s osobom s kojom nemate zajedničkih prijatelja, to znači da je ona pretražila vaš profil najmanje tri puta", rekla je u viralnom videu.

Objasnila je da je vrlo jednostavno pristupiti dark webu, odnosno skrivenim internetskim stranicama.

"Iskorištavanje djece industrija je vrijedna milijarde dolara i svaki dan se stvaraju tisuće web stranica za dijeljenje fotografija i videa. Moj savjet roditeljima je da ograniče objavljivanje svog djeteta na društvenim mrežama jer zaista sve može završiti u neželjenim rukama", dodala je.

@definitelynotalex04 Lmk if u have any questions- pls keep ur kids safe! #parents #safety #online #darkweb #hsi #grw ♬ original sound - Alex

Njezin video je prikupio nešto manje od 14 milijuna pregleda i izazvao velik interes javnosti pa je Hoffman naknadno dala više detalja.

"Puno fotografija djece koje se objavljuju na dark webu uopće nisu eksplicitne. Riječ je o djeci u gimnastičkim i plesnim trikoima. Njihovi roditelji nisu imali pojma da im je dijete na dark webu", pojasnila je.

Mnoge je zanimalo mogu li na dark webu završiti fotografije s privatnih profila.

"Ovisi. To što vam je profil privatan ne smanjuje značajno šanse da će predatori vidjeti fotografije vašeg djeteta. Međutim, čvrsto vjerujem da se to temelji na sadržaju fotografije", kaže.

Hoffman također ističe da problemi nastaju kada fotografija ima erotski potencijal koji roditelj možda ne prepoznaje.

"Sve se može izvući iz konteksta. Tu mislim na fotografije djeteta koje jede, koje je u pelenama ili kupaćem kostimu. Takve fotografije se mogu urediti da šalju potpuno drugačiju poruku", zaključila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.