Stručnjaci upozoravaju roditelje da ne objavljuju fotografije djece na internetu

Foto: Pexels

RODITELJI su dobili upozorenje zbog objavljivanja fotografija svoje djece na internetu ovog Božića, donosi Daily Record. Iako će mnogi htjeti podijeliti uzbuđenje svojih mališana na božićno jutro, stručnjak je upozorio da postoje velike opasnosti kada objavljujemo fotografije svoje djece na društvenim mrežama. Od lošeg zakona o privatnosti do izlaganja povjerljivih informacija, objave na društvenim mrežama mogu imati ozbiljne posljedice kada je riječ o sigurnosti vašeg djeteta.

To tvrde stručnjaci iz VPNOverview koji kažu da je dijeljenje fotografija na društvenim mrežama, unatoč tome što se smatra modernim spomenarom uspomena, izrazito opasno. Objasnili su i zašto.

"U ovom svijetu društvenih medija koji se brzo razvija, dijeljenje fotografija može imati ozbiljne posljedice. Djeca su izložena opasnostima jer njihovi roditelji postavljaju granice umjesto njih na društvenim mrežama. Iako je vrijedno razmotriti ove opasnosti, sigurno postoje načini na koje možete sigurno dijeliti slike svog obiteljskog života na internetu ako ostanete svjesni mogućih posljedica i razmislite o položaju svog djeteta'', rekao je glasnogovornik tvrtke za kibernetičku sigurnost.

Kako je vaše dijete ugroženo?

Opasnosti mogu uključivati ​​nedostatak privatnosti jer postavke privatnosti nude lažan osjećaj sigurnosti. Čak se i fotografije vaše djece objavljene na zatvorenim računima mogu napraviti snimke zaslona i dalje distribuirati široj publici. Osim toga, postoji malo ili nimalo propisa za dijeljenje fotografija na internetu. Možda ćete moći pristupiti politici privatnosti službene mrežne stranice, ali velika je vjerojatnost da će ona biti duga i nerazumljiva.

Također možete nesvjesno dati pristup fotografijama velikim tehnološkim tvrtkama jer im odredbe i uvjeti daju potpuno pravo na sadržaj koji generiraju njihovi korisnici. Isto tako, postoji određeni rizik izlaganja podataka o djetetu jer, kako pokazuju istraživanja, čak 45.2 posto objava u kojima se pojavljuju djeca na Facebooku spominje ime djeteta, dok 19 posto objava na Instagramu koje prikazuju djecu uključuju ime te datum rođenja.

I na kraju, roditelji moraju biti svjesni da se fotografije djece podijeljene na društvenim mrežama sve češće pojavljuju na pornografskim platformama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.