Stručnjaci tvrde da bi svi roditelji trebali prakticirati ove tri odgojne metode

BITI roditelj jedna je od najljepših, ali i najtežih uloga u životu, pogotovo ako ste roditelj prvog djeteta. 

Iako je svaki roditelj drugačiji i svatko ima svoje odgojne metode, postoje određeni obrasci ponašanja koje su preporučili stručnjaci, prenosi portal TheBump.

1. Pustite dijete da hoda bez pelene

Ako želite da vaše dijete prestane nositi pelenu, jednostavno mu je jedan dan skinite. Kad se dijete popiški odvedite ga do kupaone i pokažite gdje treba obaviti nuždu.

Koristite signale, znakove ili vlastitu intuiciju kako biste prepoznali kada vaše dijete mora ići na toalet. Ubrzo će i ono shvatiti da postoji mjesto gdje mora ići obaviti nuždu, ali ćete do tog trenutka vjerojatno nešto češće morati prati odjeću i sanirati nezgode.

Često ćete ići do kupaonice bez ikakvog rezultata, ali nemojte odustajati ako želite da vaše dijete prestane nositi pelenu.

2. Pričajte s djetetom kao da je odrasla osoba

Istraživanje je pokazalo kako "odrasli" razgovor s bebama pomaže djeci da lakše stvaraju i razumiju riječi, čak i prije nego što mogu odgovoriti.

Takav razgovor potiče razvoj mozga i pomaže u izgradnji njihovog vokabulara. Čak nije važno kako razgovarate s njim, niti o čemu, već samo da cijelo vrijeme pričate.

Također, ovaj način komunikacije će potaknuti dijete da počne što prije pričati.

3. Nikada ne izgovarajte riječ "ne"

Ako ne želite da dijete na svaku vašu zamolbu odgovori s "ne", onda i vi tu riječ morate izbaciti iz svog rječnika. Naime, svima je poznato da djeca rado oponašaju sve što roditelji rade.

Postoje druge metode kojima djeci možete objasniti što smiju, a što ne smiju. Ako vam se i dogodi da kažete "ne", svakako nakon toga nastavite rečenicu i objasnite zašto dijete nešto ne smije napraviti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.