Foto: 123RF
POSLASTICE svi vole, stoga drage mame zagrijte pećnicu, uključite mikser i pripremite kolač koji će apsolutno svi voljeti.
Sastojci:
Bijeli biskvit:
• 5 bjelanjaka
• 5 žlica šećera
• 1 žlica ulja
• 10 dag kokosa
• 2 velike žlice brašna
• 1 prašak za pecivo
Tamni biskvit:
• 5 bjelanjaka
• 5 žlica šećera
• 1 žlica ulja
• 10 dag mljevenih oraha
• 2 velike žlice brašna
• 1 prašak za pecivo
Krema:
• 10 žumanjaka
• 2 pudinga od vanilije
• 1 žlica gustina
• 7 dl mlijeka
• 25 dag šećera
• 25 dag margarina
• 1 žlica vanilije
I još:
• 6 čokoladnih bananica
• 10 dag čokolade za kuhanje
• 7 dag keksa s čokoladnom glazurom
• slatko vrhnje za ukras
Priprema:
• Bijeli biskvit pripremate tako što izmiksate bjelanjke sa šećerom, zatim dodaje ulje, a potom kokos, brašno i prašak za pecivo. Smjesu izlijte u lim obložen papirom za pečenje. Biskvit pecite 10 minuta u pećnici na temperaturi od 150 stupnjeva. Vrući biskvit izvadite iz lima i skinite papir za pečenje. Sačekajte da se ohladi.
• Za tamni biskvit ponovite postupak kao i za bijeli, samo umjesto kokosa dodajte mljevene orahe.
• Za kremu trebate prokuhati 4 dl mlijeka. Žumanjke izmiksati sa šećerom pa dodati puding, gustin i preostala 3 dl mlijeka. Dobro umutiti. Smjesa mora biti bez grudica. Potom je ulijte u prokuhano mlijeko i miješajte dok ne bude gusta. Sačekajte da se krema ohladi.
• U hladnu kremu dodajte omekšali margarin i vaniliju. Dobro izradite pa kremu podijelite na 3 dijela. U prvi dio dodajte isjeckane bananice, u drugi istopljenu čokoladu, a u treći isjeckani keks.
• Slagati: tamni biskvit, krema s bananicama, krema s čokoladom, bijeli biskvit, krema s keksom. Na kraju kolač premažite slatkim vrhnjem.
Dobar tek!