Situacije u kojima su djeca motivirala princezu Dianu da prekrši kraljevski protokol

Foto: EPA-EFE

POKOJNA princeza Diana najpoznatija je po tome što je bila buntovna, ali nadahnjujuća figura britanske kraljevske obitelji. Priča se da je prekršila više kraljevskih protokola nego što možemo nabrojati uz pomoć obje ruke. Ipak, i danas, desetljećima nakon njezine smrti, mnogi se slažu kako je upravo ona bila primjer majčinskog uzora.

Bright Side je izdvojio situacije u kojima je princeza Diana prekršila kraljevske protokole vezane uz odgoj djece.

1. Rodila je u bolnici

Princeza Diana prva je u kraljevskoj povijesti prekinula tradiciju porođaja u kući. Umjesto toga, rodila je princa Williama u bolnici St. Mary's u Londonu. Također, dok je rađala svog drugog sina, princa Harryja, princeza Diana odlučila je ne uzimati nikakve lijekove protiv bolova tijekom porođaja. Ti su događaji učinili njezine sinove prvim kraljevskim osobama koje su se rodile u lokalnoj i općoj bolnici.

2. Dala je prednost svojoj djeci nad dužnostima

Često se ističe da princeza Diana ni u čemu nije više uživala nego u ulozi majke. U intervjuu njezin pokojni otac John Spencer prisjetio se da je ona od malih nogu oduvijek voljela bebe i malu djecu. Za razliku od ostalih kraljevskih članova, koji su se usredotočili na svoje dužnosti i posao, princeza se uvijek trudila pobrinuti da bude uz svoju djecu i stavljala ih je na prvo mjesto. Unatoč protokolu prema kojem se javno pokazivanje naklonosti (pa čak i prema vlastitoj djeci) obeshrabrivalo, princeza Diana nije se ustručavati pokazati ljubav prema svojoj djeci neprestano ih držeći i grleći.

3. Sinove je poslala u javnu školu

Još jedna u nizu stvari koje su se prvi put dogodile na britanskom kraljevskom dvoru jest slanje njezinih sinova u javnu školu. Princ William postao je prvi nasljednik kraljevskog prijestolja koji nije završio privatno obrazovanje kod kuće.

4. Vodila je djecu na službena putovanja

Princeza Diana mnoge je šokirala kada je povela 9-mjesečnog princa Williama na turneju po Australiji i Novom Zelandu. Prije ovog događaja bilo je uobičajeno da članovi kraljevske obitelji djecu ostavljaju kod kuće dok oni putuju službenim poslom. No danas njezina djeca također vode svoju djecu na službene turneje i putovanja.

5. Kada je razgovarala s djecom, spuštala se u razinu njihovih očiju

Princeza Diana se uvijek trudila da djeca osjete koliko ih voli. Jedna od njezinih uobičajenih praksi bila je čučati kako bi bila u razini očiju s djecom s kojom je razgovarala, ne samo s vlastitom djecom već i s drugima koje je susrela. To, naravno, nije bilo uobičajeno među drugim članovima kraljevske obitelji.

6. Izložila je prinčeve uobičajenom životu

Iako je princeza Diana rođena u kraljevskom plemstvu i na kraju se udala u kraljevsku obitelj, željela je da životi njezine djece budu što uobičajeniji. Prema riječima kraljevskog osoblja, princeza je učinila sve što je mogla kako bi omogućila svojim sinovima da iskuse svakodnevne stvari poput odlaska u kino, stajanja u redu za McDonald’s, odlaska u zabavne parkove i skakanja po krevetu.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.